A mosoly országa

2013. január 12. 15:28

Úgy látszik, hogy értelmetlenné válik bohócokra és nem bohócokra, jókra és rosszakra osztani a kormánytagokat, s reménykedni, hogy közülük majd valaki észbe kap.

2013. január 12. 15:28
Megyesi Gusztáv
NOL
„A nemzetgazdasági miniszter működésével egyidejűleg ugyanis a kormány eleddig épeszűnek tartott emberei is felzárkóztak kollégájukhoz; ki gondolta volna még pár évvel ezelőtt, hogy az ELTE-n az év tanárának választott Navracsics doktor társadalomképe egyszer majd a járási okmányirodák tömeges benépesítésére épül.

Vigyázat, Navracsics doktor az ellenzéki értelmiségiek szinte utolsó reménysége: ő az az ember, aki adott esetben sokatmondóan tud hallgatni, elhatárolódni, vagy legalább a kritika látszatát kelteni, függetlenül attól, hogy ennek az egésznek, amiben van szerencsénk élni, ő az egyik ötletgazdája és generálkivitelezője. Úgy látszik azonban, hogy senki nem menekülhet, előbb-utóbb mindenki előáll a maga okmányirodájával, ergo értelmetlenné válik bohócokra és nem bohócokra, jókra és rosszakra osztani a kormánytagokat, s reménykedni, hogy közülük majd valaki észbe kap.

Ami az új közigazgatási kultúrát illeti, az Index.hu beszámolója szerint Mohácson, például, január közepéig nem lehet online útlevelet intézni, az egyetlen ügyintéző ugyanis épp a vizsgaidőszakát tölti. Fennakadás helyett a járási okmányirodán most zajlik csak igazán az élet: az ügyfelek egy része izgatottan várja a vizsgaeredményeket, mások önfeledten kvaterkáznak, a hobbijuknak hódolnak, közben le nem hervad arcukról az orvosi szaklapokban annyiszor definiált, jól ismert mosoly.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. január 13. 10:53
Ugy látszik Guszti kezdtek kifogyni a témákból!!Már mindenre lőttök ami mozog.Nem érzitek hogy már nagyon ciki amit csináltok?
Ászok
2013. január 13. 10:42
Keresem azt a kommentet amelyre reagálnom kellene de olyan a színvonal a kedves fityeszes bértollnokoknak köszönhetően,hogy ennyire mélyre nem süllyedek le. A gyűlölködésen kívül van valami értékelhető is a tarsolyukban vagy mindannyian Bayer ministránsai? Mikor érek meg egy jó tényeken alapuló vitát. Talán soha? Mindig csak a Kosa-doktrina képviselői viszik a prímet annak megfelelő szinten.
slomovicz
2013. január 12. 23:47
Áhh... Lapozzunk.
balint60
2013. január 12. 20:18
Gyilkosan ütős Meggyesi szarkasztikus stílusa még akkor is, ha annyiban könnyű dolga van, hogy zsinórban adja a kormányzat a magas labdákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!