Quo vadis RTL II és SuperTV2?

2012. december 03. 09:27

Véleményem szerint alapvetően két irányban indulhat el az RTL és a TV2 legfrissebb leányaik tekintetében.

2012. december 03. 09:27
Flankerr
emTV

„Véleményem szerint alapvetően két irányban indulhat el az RTL és a TV2 legfrissebb leányaik tekintetében. Az egyik, hogy továbbra is hazai szinten sok premiert, új sorozatot mutatnak majd be, és azokat ügyesen elosztva relatíve friss tartalommal csábítják majd a szinkronos tévénézés híveit. A másik irányvonalat a COOL szemlélteti: rengeteg ismétlés, néha-néha premierek, új évad (pl. Agymenők). Ezek mellé még hozzáadódik majd a saját gyártású műsorok felpörgetése, mint a Nagy Duett, vagy a Szombat esti láz. Ezek beindulásához szükséges lesz az adók (különösen az RTL II) lefedettségének növelése, mert a nélkül csak pénzkidobás a drága (de nézett, az RTL II-n is a Forró nyomon a legnézettebb) saját tartalom. Különbséget tennék még a szitkomok és a komolyabb, negyvenpár perc körüli sorozatok, szakszóval drámák között: előbbi nagyon jól ismételhető (lásd Jóbarátok), utóbbiból csak procedurális nyomozós jellegűek.

Az októberi indulás miatt az RTL II-nek (amely néha hülyének próbál nézni minket) hamarabb kell »színt vallania«, és már januárban fel kell villantani valamennyit abból, hogy merre akar tovább fejlődni, vagy degradálódni. Itt még fontos szempont, hogy az RTL-nek van egy igen sikeres (18-49-ben gyakran dobogós) kábeles adója, a COOL. Viszont így a két adónak kell majd »megosztoznia« a rájuk jutó sorozatokon: Chuck és Rejtély folytatása, és számos régebbi vagy új sorozat, aminek jogát az RTL csoport birtokolja. Ügyes pozícionálással ebből még jó is sülhet ki.

A SuperTV2 későbbi indulása itt előny: az RTL II-nek már ki kell játszania a kártyái egy részét, mire február/március környékén ők »következnek«. Ám saját maguknak tették magasabbra a virtuális lécet, amikor az adóval kapcsolatban sűrűn használták a »prémium« kifejezést. Ahogy a vak is mondta: majd meglátjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. január 10. 19:14
Mert vannak az életben fontos dolgok. Hát ez a cikk nem ezekről szól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!