Minden ideköp

2012. november 15. 12:56

A társadalmi körülmények, például a mocskos munka(hely), a mocskos pénz, és a mocskos boldogulás, na például az kötne ide. Ha lenne.

2012. november 15. 12:56
Tóth Csaba Zsolt
HajduPress

Az alapgondolat egyébként totálisan életszerű, tekintve, hogy a magyar fiatalság tekintélyes része már külföldön leledzik, és a folyamatokat látva rövidesen még tekintélyesebb része fog külhonban mosogatni. Teljesen jogos, hogy a minisztérium próbálja emlékeztetni Bulijóskát meg Bandanőjét, hogy ejhh, hát gondolj mán arra, milyen fájintos itten, mielőtt elmennél.

A gond csak az, hogy nem azért jó itt, nem azért jó Magyarországon, amit a videóban látni. Nagyon nem. Polgártársak, tisztelt NER-függők: folyópart, fürdési lehetőség, vízisí, fesztivál, strand, bungee jumping, koncert, születésnap, sör, óriáscsúszda, vadkacsa és dinnye külföldön is van, nem ez adja a magyar ízt, a magyar virtust, a magyar vért, nem ez hiányzik egy fiatalembernek, aki elhagyja az országot. A videóban látható cselekvéssorozat Európában ráadásul bárhol lejátszható, NEM ez köt ide minket: ezek magánéleti élmények, nem pedig társadalmi tapasztalatok. A társadalmi körülmények, például a mocskos munka(hely), a mocskos pénz, és a mocskos boldogulás, na például az kötne ide. Ha lenne.

Ezért mennek el azok is, akiket tényleg minden ideköt. Például a családjuk. De a filmben ilyen szereplők nincsenek. Nincs ezeknek se gyerekük, se apjuk, se anyjuk. Csak pénzük van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2012. november 15. 14:16
mondjuk a blogketrecbe' az van: "Minden ideköp" az jó?
OrangeOrder
2012. november 15. 14:00
Unalmas nyavalygás. Nem baj, rágcsáljátok csak... 2007-ben is jó volt, mi?
Békemenet
2012. november 15. 13:55
ez egy nagyon aljasul megfogalmazott, övön aluli támadás a NER ellen. Miközben Európában miértünk küzd a Viktor, az érdekeinkért, addig közben a hátországban, bizonyos diverzáns felforgató elemek kútmérgezési kísérlete zajlik. Mennél jobban ajvékolnak a ballibák, annál jobban tudjuk, hogy jó úton járunk. pár hónap és miénk a jegybank, bizony nálunk lesz a kasszakulcs elvtársak!!! És nem félünk használni!!
abraxas
2012. november 15. 13:41
Micsoda hazafi! Igazi patrióta. Vagy mégsem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!