Mennyiben tanulható a hit?

2012. november 06. 11:46

A hit tanulható, tanulmányozható, tudományos vizsgálatnak vethető alá? Ugyanígy az Isten: meg lehet Őt ismerni?

2012. november 06. 11:46
Székely Tamás
Parókia

Ezért rendkívül fontos, hogy megragadjunk minden alkalmat, istentiszteleti vagy bibliaórai igemagyarázatot, amelyből tanulhatunk, mert ha tanulunk, erősödik a hitünk, és egyre szorosabb lesz a közösségünk Istennel. Persze a tanulás nem elegendő önmagában. Amit megértünk, azt bizalommal kell fogadni, és engedelmességgel át is vinni a gyakorlatba. Ameddig ismeret marad, addig ugyanis csak egy érdekes gondolat a fejükben. Ismeret, mint az összes többi.

De ha életté lesz, ha cselekedetté lesz, ha gyakorlattá lesz, akkor áldást jelent számunkra, és bizonyos, hogy megújulást hoz az életünkbe. Azaz az ismeretekre a hitünk elmélyítéséhez, kiteljesítéséhez van igazán nagy szükség.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. november 08. 22:21
Hitet tanulni - kétféleképpen érthető a kérdés.Hittételeket megtanulni ez intellektuális munka, fárasztó és nem boldogító, de bízni Istenben, szereteteében, segítségében, azt érezni lehet és nem tanulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!