Ezer szerencse ez a helyzet Magyarország számára

2012. október 25. 09:03

Továbbra is nyitva áll az út, hogy a hozamvadász befektetőket becsalogassuk, ráadásul mindezt egyre csökkenő hozamok mellett.

2012. október 25. 09:03
Zsiday Viktor
Menedzsment Fórum

„Különösnek tűnő a piac karaktere mostanában, egyszerre látjuk annak beárazódását, hogy nem lesz komoly növekedés, és ez egyfelől kockázatkerülést okoz, másfelől azt, hogy az adekvát (?) gazdaságpolitikai válasznak megfelelően az összeomlás veszélye elhárult, ez pedig kockázatkeresés irányába mutat. (...)

A jelenlegi helyzetben arra számítanak a szereplők, hogy egy lassú, unalmas, sokkoktól, de növekedéstől is mentes piaci környezet lesz, s ha ez így van, akkor a legfontosabb feladat valamiféle hozam kifacsarása a még meglévő termékekből. Immáron egyre vonzóbbnak tűnik az is, ha egy kockázatosabb kibocsátó 4-5% éves hozamot biztosít, mert ebben a befektetési sivatagban bármiféle eredmény elérése borzasztó nehéz. Lehet, hogy egy-két hónap múlva már 3%-nak is örülni fognak?

Ezer szerencse egyébként ez a helyzet Magyarország számára, mert továbbra is nyitva áll az út, hogy a hozamvadász befektetőket becsalogassuk, ráadásul mindezt egyre csökkenő hozamok mellett: a hazai hosszabb állampapírok hozamszintje is 7% alatt van, a rövidek pedig lassan becsúsznak 6% alá...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. október 25. 13:49
Franc Werfel A meg nem születettek csillagában a Kor zsidaya jobban beszélt.
nyugalmazott tanár
2012. október 25. 13:24
Fel nem tudom fogni, hogy az uzsorásokat miért becézik orrba-szájba befektetőnek.
bolá
2012. október 25. 10:48
Nem olyan bonyolult megérteni, hogy 3, 4, 6 vagy akárhány százalékos hozamot is csak 3, 4, 6 vagy akárhány százalékos növekedésből tudunk kigazdálkodni. Ha nincs akkora növekedés – ráadásul GNI és nem GDP –, akkor ilyen hozam fizetése a munkajövedelmek további csökkentését eredményezi.
vomit
2012. október 25. 10:20
vagy esetleg az orszag donthetne ugy is, hogy kamatospenz helyett a sajat penzet kezdi hasznalni. vagy hogy ne legyen felfordulas, parhuzamosan kettot kezd hasznalni: a hagyomanyosat, ami utan afat es szja-t kell fizetni, vagy a sajatot, ami ingyen kering a gazdasagban, es mindenki naponta valaszthat, a kettobol melyik eri meg neki jobban. http://www.youtube.com/watch?v=SixS1JMDgUk#t=418s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!