A Heti Válasz elképzelhetetlenül mélyre hajolt

2012. május 26. 09:39

A Heti Válasz ügyesen „lehajolt” a Magyar Fejlesztési Bank egész oldalas hirdetéséért, ugyancsak egy teljes kolumnán hirdetik a Széchenyi-kártyát, fél oldalon az Üdülési csekk és a SZÉP-kártya előnyeit.

2012. május 26. 09:39
Mester Ákos
168 Óra

„Tökéletesen igaza van tisztelt ellenoldali hetilaptársunk főszerkesztőjének, aki azt kommentálja, hogy a Newsweek ötvenkét lapszámért mindössze 9000 forintot kért azoktól, akik a Heti Válaszba behúzott nyomtatvánnyal jelentkeznek magyarországi kiadójukban. Borókai Gábor azt írja: »Az eladott példányszámok csökkennek szerte a világon, ezért az apró lehetőségekért is le kell hajolni. Korábban elképzelhetetlenül mélyre. Új területeket kell meghódítani, hogy legalább az elmaradó haszon egy részét vissza lehessen szerezni. Ez itt a tét.«

Bizony így van. Borókai kolléga minden szavával egyetértek, akár közös szakmai sóhajtozásba is kezdhetnénk – sikoltozzanak csak a közéleti árok mindkét oldalán az engesztelhetetlenek. 

Valójában persze azt gyanítom: én mélyebbet sóhajtanék, ő meg mélyebbre hajolna. Csak azért gondolom ezt, mert náluk – a nehéz idők ellenére – elég sok az állami hirdetés, nálunk meg jó ideje már egy se. A Heti Válasz ügyesen »lehajolt« a Magyar Fejlesztési Bank egész oldalas hirdetéséért, ugyancsak egy teljes kolumnán hirdetik a Széchenyi-kártyát, fél oldalon az Üdülési csekk és a SZÉP-kártya előnyeit (»Magyarország – szívedhez legközelebb«). Van egyoldalnyi promóciójuk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől, és Pest-budai Látkép címmel 24 oldalas (!) mellékletük, amelyet (egy kivételével) budapesti fideszes önkormányzatok szponzorálnak. Van »Siófoki programkavalkádjuk«, van egész oldalas hirdetésük arról, hogy »A magyar állampapír több, mint üzlet«. Az operaház attraktív hirdetése, gondolom, csak bónusz, a két minisztérium által támogatott »Tanévzáró csokikoncert« negyedoldala pedig aprópénz csupán. 

Minek tagadnám: irigykedem. Tűnődöm: nehéz időkben milyen szögben, mennyire kell meghajolni? Találgatok: vajon minden közéleti hetilapnak értelemszerűen máskor jön el a »nehéz idő«?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. október 26. 17:51
Ákos bácsi mondá:lehordalak nácinak,diktátornak,hazug fráternek.köcsögnek,HVG UTÁN SZABADON,stb.Kérem a legjobban fizető állami hirdetéseket.Ez így igazságos. MESTER ÁKOS sk.
gykanya
2012. május 30. 06:28
Mindig a kisebb rosszat válaszd! A szocik mindig kisebb rossz volt és lesz mint a szélsőjobbos fidesz-jobbik-kdnp trió.
Macilaci12
2012. május 30. 06:27
Szegény édesanyád ! Ilyen gyereke van. Őszintén sajnálom. A legaljasabb, legszemetebb rohadékok szidják más édesanyját. Te egy ilyen rohadék vagy. Bűzlesz.
heep
2012. május 29. 11:13
Na persze. Mert aki a jobboldalt próbálja alázni az biztos nem ballib. Hisz ők olyan toleránsak, objektívak. Te is biztos latens Orbán fun vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!