Matolcsy-Járai: hiteltelenek egymás között

2012. január 18. 11:45

Az államadósság ma úgy nőtt rekordra nominális értékben, hogy az ország kétharmada szegényedik! Hát, ez a pontos összegzés, Matolcsy úr!

2012. január 18. 11:45
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Gréczy blog

„Matolcsy György hazudik. A hiányt már Gyurcsány levitte 2008 végére 3,8 százalékra. Ha nem hiszi, jelentse fel az Eurostatot. Attól, hogy a jobbkéz folyamatosan mantrázza, még nem lesz igaz sem az adateltitkolás, sem az adathamisítás, serm a csontvázak hazugsága. Háromezer milliárdot kellett ellopniuk ahhoz, hogy valamennyire kozmetikázzák a tavalyi hiányt, amely a magánnyugdíjak egyszeri elszámolása nélkül 6 százalék fölött lenne. Matolcsy annyira ostoba, hogy nem veszi észre, hogy szegény megvezetett, nemközgazdász Orbánból triplabóvli miniszterelnök lett, akinek ma egyetlen útja a magyarkártya kijátszása a saját nemzete ellen, nehogy ki kelljen mondania: ő kúrta el, senki más.

Nem kétséges, hogy makroszámokat tekintve károkat okozott a 2002-es ötven százalékos egészségügyi és pedagógusi béremelés, vagy a 13. havi nyugdíj. Azonban az az adósság legalább úgy emelkedett, hogy többmillió család jobban járt, ráadásul nem az amúgy is vagyonosok pénztárcája duzzadt tovább. A hetvenezer forintból élő nyugdíjas kapott még hetvenezret - egy évben egyszer. Nem havi háromszázezret, mint most a milliós keresetű - minden hónapban.

Az államadósság ma úgy nőtt rekordra nominális értékben, hogy az ország kétharmada szegényedik! Hát, ez a pontos összegzés, Matolcsy úr!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2012. január 19. 05:55
Te büdös patkány, ezt a cikket elfelejtetted 2006-ban, 2008-ban megírni, mikor leromboltátok az országot.
Krupp Skya
2012. január 18. 20:17
Zsóti csináltatok 22.000 milliárd adósságot, és pluszba 2007-től elvettetek minden továbbdolgozó nyugdíjastól átlagban évi 600.000 Ft-ot miközben üvöltözted, hogy jóléltek. Hogy nem szakad rád az a kibaszott bűnbarlang ATV?
koronaszepe
2012. január 18. 18:20
"Az államadósság ma úgy nőtt rekordra nominális értékben, hogy az ország kétharmada szegényedik! Hát, ez a pontos összegzés, Matolcsy úr!” Ez fájdalmasan igaz. Ráadásul nem reformok, átrendezések, rossz struktúrák átalakítása, lebontása okozza a szenvedést, hanem a kóklerség kamatfelára, így ez nem egy jövő érdekében vállalt áldozat . Így a/z el/szenvedés értelmetlen ! Ez Orbán legfőbb bűne, és ez nem kevés.
Honfi-fi
2012. január 18. 18:01
Mivan fakalap? Nem csak a tangád vág be? A melltartód is szorít?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!