Ha felszáll a füst…

2011. március 06. 13:24

Mire elnyomom – odakinn – a csikket, kezdődik a televízióban a Való Világ. Zárt térben vannak, elég régóta. Nekik szabad? És meddig?

2011. március 06. 13:24

„A politika már csak olyan, ez a természete, hogy egymással szembebeszélnek az ellenfelek, akkor is, ha az érdekeik azonosak. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy valamelyik fél idegen érdekek kiszolgálója. Innen már könnyű eljutni a hazaárulás vádjáig, egymásnak ronthatnak a dohányos homoszexuálisok és a füstmentesek, cigány családok szidják majd a magyarokat, hogy még ezt a kis örömöt is elveszik tőlük a parasztok, azaz mi, magyarok, innen egy lépés, hogy megállapíttatik, ki filoszemita, s ki nem, vagy csak kevésbé.


Szép napok előtt áll az ország, ilyenkor nem jó országgyűlési képviselőnek lenni, párttagként szavazni mellette vagy ellene, előbb érvelni, aztán rágyújtani, amíg lehet. A baj az, hogy megint beleakadunk a multinacionális nagyvállalatok szögesdróttal, aknazárral őrzött érdekeibe. Még emlékezhetünk a British American Tobacco Hungary érveire, de nem mondana mást az Imperial Tobacco vagy a Phillip Morris Magyarország sem. Megkockáztatom: menedzsereik már rég nem gyújtanak rá, cégük reklámozását más eszközökkel oldják meg. De arra mindenképp ügyelnek, hogy rosszul ne járjanak. E cseppet sem magyaros hangzású cégektől aligha várható el, hogy a magyar egészségügy zászlóshajói legyenek, s ha mégis ezt várnák el tőlük, büszkén húznák fel árbocukra a halálfejes lobogót. 

Most jönne az, hogy – rendes publicistához illőn – állást foglaljak. Meg is teszem a következő módon: állást foglalok magamnak a balkonon, és rágyújtok egy márkás cigarettára. S tudom, mire elnyomom – odakinn – a csikket, kezdődik a televízióban a Való Világ. Zárt térben vannak, elég régóta. Nekik szabad? És meddig?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2011. március 07. 06:48
A 168 órának tetszik, hogy mások is rombolják az egészségüket, hogy megrövidítik azt ami egyszeri, és megismételhetetlen, a ÉLETET. Ez a kérdés nem politika, itt elővehetnétek, ha még van benetek valami emberi érzés, de úgy látszik az már rég kiveszett belőletek.
blás
2011. március 06. 16:14
A legtöbb publicisztika a dohányzók intoleranciájára világít csak rá ebben a kérdésben.Zindexes hülye gyerek szerint a dohányosoknak csorbul a szabadságjoga...A Való Világos példa meg csúsztatás,nem kicsi.
Django
2011. március 06. 14:16
Le lehet szállni a való világról. Hajrá Alekosz!
eyeofodin85
2011. március 06. 13:32
Nem értem a Való Világos példát. Úgy emlékszem, hogy ott csak udvaron cigiznek, ami nyitott. Illetve az egész egy nyitott kupola alatt van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!