A Liberty Media nem aprózza el: 3,5 milliárd euróért a Moto GP-t is felvásárolja!

2024. április 01. 16:47

A Forma-1 kereskedelmi jogaival rendelkező, a világ legértékesebb sportbirodalmának tartott holding bejelentette: még ebben az évben a tulajdonába kerül a gyorsaságimotoros-világbajnokság is.

2024. április 01. 16:47
Valentino ROSSI; Lewis HAMILTON

A nyitóképen nagyágyúk egymás között: Valentino Rossi és Lewis Hamilton Fotó: Yamaha MotoGP

***

Köztudott: az amerikai cégcsoport 2017-ben vásárolta meg a Forma-1 kereskedelmi jogait, és az elmúlt időszakban még nagyobb népszerűségre tett szert a Száguldó Cirkusz. Ez annak is köszönhető, hogy a korábbiakhoz képest több látványelemmel színesítik a különböző F-1-es futamokat, tevékenyebben jelen vannak a közösségi felületeken.

Húsvéthétfőn újabb komoly mérföldkőhöz érkezett a cégcsoport. Hivatalosan is bejelentették hogy a jövőben a Liberty Media birtokolja majd a Moto GP kereskedelmi jogait:  egészen pontosan

 a részvények 86 százalékáért 3,5 milliárd eurót fizetnek majd. A fennmaradó 14 százalék a széria jelenlegi tulajdonosa, a Dorna nevű cég birtokában marad.

A Dorna Sports első embere, Carmelo Ezpeleta – aki a bejelentés értelmében az adásvételt követően is a posztján marad – a következőket fűzte hozzá a nem mindennapi tranzakcióhoz:

„Büszkék vagyunk arra a globális sporteseményre, amivé kinőttük magunkat. Ez a megállapodás is bizonyítja a sportág értékét és hogy mekkora növekedési potenciál rejlik még benne. A Liberty hihetetlen múltra tekint vissza a sporteszközök fejlesztését illetően.

 Nem is kívánhatnánk jobb partnert a MotoGP globális népszerűségének kiterjesztéséhez!” 

Greg MAFFEI
A Liberty Media első embere, Greg Maffei elégedetten dörzsölheti a tenyerét Fotó: AFP/Jakub Porzycki

„A MotoGP egy globális széria hűséges, lelkes rajongói táborral, magával ragadó versenyzéssel és rendkívüli pénzforgalmat generáló anyagi profillal. Nagyon örülünk, hogy a megszerzésével bővíthetjük a portfóliónkat a sport- és a szórakoztatóiparban. Az üzlet hatalmas lehetőség a fejlődésre, mert azt szeretnénk, ha a sportág tovább növelné a népszerűségét a szurkolók, a csapatok, a kereskedelmi partnerek és a részvényesek körében is” – jelentette ki Greg Maffei, a Liberty Media elnöke.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. április 02. 10:18
Egy speed motorost mindenki más előtt én is felfedeztem zuglóban egy gokart pályán. (Talmácsi Gabit)
Tasi János
2024. április 01. 18:23
Az amerikaiak mindent felvásárolnak, amivel a tőzsdelufijuk kipukkadását akárcsak percekkel IS elodázhatják! Ezzel szerintem vettek két hetet kb...
Gullwing
2024. április 01. 17:18
Nem nézem a F1-et, és nem nézem Moto GP-t sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!