Max Verstappen elárulta, marad-e a Red Bullnál

2024. március 30. 16:38

A hollandok háromszoros világbajnoka a Mercedestől év végén távozó Lewis Hamilton helyét foglalhatná el a Forma–1-es német csapatnál.

2024. március 30. 16:38
Max VERSTAPPEN

Nyitókép: M4 Sport

 

Az eddig látottak alapján, ha valami tragédia nem történik, 

akkor idén sem lehet megállítani Max Verstappent.

A Red Bull Racing pilótája ebben az évben is kimagaslik a mezőnyből, s három futam után vezeti a Forma–1-es világbajnoki pontversenyt. A pazar teljesítmény ellenére arról pletykálnak, hogy a holland pilóta eligazol a Mercedeshez, s elfoglalja Lewis Hamilton helyét, aki 2025-től a Ferrari versenyzője lesz.

A szóbeszéd azért indult be, mert a Red Bullnál Christian Horner csapatfőnök szexuális zaklatási botránya után egyre több a bizonytalanság az istállón belül. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ki is jelentette, ő Vertappent akarja szerződtetni a hétszeres világbajnok helyére. 

„Természetesen őt szeretnénk leginkább, de más megoldások is szóba jöhetnek” 

– mondtaWolff.

A helyzet persze nem ennyire egyszerű, hiszen a hollandnak 2028-ig szerződése van az osztrákokkal. Ugyanakkor mégsem reménytelen a helyzet a németeknek, mivel Verstappen egy záradék alapján hamarabb is elhagyhatja az osztrákokat. A témában sok mindenki más is megszólalt, csak maga a főszereplő nem. Eddig. 

Verstappen most a holland sajtónak beszélt, amiből az derül ki, nem tervez csapatot váltani – írja az Origo.

„Pillanatnyilag szerintem senki nem tart attól, hogy csapatot váltanék. Két héttel ezelőtt? Talán akkor másképp volt. Az emberek talán túl sokat olvasnak, én nem annyira, ez pedig általánosságban sokat tud segíteni. Ezért próbálom én is azt mondani a szurkolóknak, hogy nem kell mindent elolvasni egy bizonyos témában. Ha valakinek kérdése van, csapaton belül bárki, bármikor felhívhat” – mondta Verstappen.

Mindenesetre Horner botránya után az egyik mérnöke máris távozott a csapattól.

„Természetesen mindig jó magunknál tartani a legjobb embereket, ameddig csak lehet.

 Ez egy folyamatos küzdelem, hiszen minden csapat a legjobbakat szeretné” – mondta a háromszoros világbajnok autóversenyző, aki hozzátette, nem szokta győzködni azokat, akik menni szeretnének, abban hisz, hogy természetes módon kell olyan kötelékeknek kialakulniuk, hogy ne akarjanak távozni.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. március 30. 16:54
Hoppá! Ezt nem látjuk menni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!