Török lapszemle: Szoboszlai megalapozta a játékot, gólra váltotta a büntetőt, mesteriek voltak a szabadrúgásai

2024. március 24. 07:13

A törökök a Liverpool vezérének nevezték a magyar klasszist.

2024. március 24. 07:13
Szoboszlai Dominik (középen) a Magyarország-Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. március 22-én. A magyar válogatott 1-0-ra győzött - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy megírtuk, pénteken Dárdai Márton debütált, visszatértek sérültjeink, Szoboszlai gólt szerzett, tehát küzdelmes mérkőzésen nyert, és őrizte meg 13 meccses veretlenségét a nemzeti együttes a Puskás Arénában a törökök ellen. Közben a török lapok sem tartották magukba véleményüket, amit a Nemzeti Sport szemlézett.

„Alacsony volt a tempó, a csapat távol volt a szerelésektől és a párharcoktól. Egy másik, fegyelmezettebb, komolyabb meccset láttunk. A magyarok is a saját játékukat akarták játszani és a tervüknek megfelelően alakították ki a passzútvonalakat, várták együttesünk nyomását és a lehetőséget. 

Tervük megvalósításának irányítója a Liverpool vezére, Szoboszlai volt. Mindig megalapozta a játékot, gólra váltotta a büntetőt és mesteriek voltak a szabadrúgásai.

 Fiaink kapitánya, Hakan Calhanoglu jól játszott, de nem úgy, mint egy vezér. Olyan meccset vívtunk, amelyen okosan elosztották a feladatokat a játékosok, védekezésben és támadásban is az együttműködés került előtérbe” – írta a Milliyet újságírója, Attila Gökce.

Hozzátette: „Sajnos nem tudták megszerezni a megérdemelt döntetlenhez szükséges gólt. De van egy javaslatom: ne nézzük az eredményt, nézzük a hozzáállást, az erőfeszítést, az odaadást és a szolidaritást. 

Ez a játék működni fog az Eb-n”.

A Fanatik újságírója, Serkan Akcan azt emelte ki, hogy a törökök az első félidőben fizikailag erősnek tűntek, de támadójátékban a várakozások alatt teljesítettek. „Bár egy büntetővel kikaptunk Magyarországtól, pozitívum, hogy néhány mutatóban javultunk” – kezdte elemzését, majd ő is kitért Hakan Calhanoglura: 

„Hakan Calhanoglu tegnapig olyan volt, mint Pirlo, Magyarország ellen, úgy tűnt, kihozta a belső Gattusóját. 

Fizikailag erős volt, sikeres volt a párharcokban”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. március 24. 15:24
Szerintem nekünk is szabad közepes játékkal verni egy nagyon erős, régóta veretlen csapatot! A károgók, meg sexykitty menjen a picsába!
balbako_
2024. március 24. 07:56
Rossi érdeme, hogy olyan csapatot hozott létre, amelyik rossz játékkal is képes győzni. De reméljük, hogy láthatunk győzelmeket jó, vagy nagyon jó játékkal is.
oberennsinnen49
2024. március 24. 07:33
"Török lapszemle" Rendben, de hol a magyar lapszemle? Ja, hogy Magyarországon olyan nincs, mivel mindenki egyetért abban, amit az MLSZ-ből lesugároznak, ezért minnek is írnának saját szakvéleményt, nem igaz? Így mindenki jó fiú, senkit nem ér támadás a véleménye miatt, senkivel nem kell vitatkozni, a pénz jön, a magyar futball pedig: Anglia-Magyarország 5:0, a jövő fiataljai a 17 évesek mérkőzésén, tegnap.
Zolotarjov
2024. március 24. 07:24
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!