Brutálisat bukott a magyar kerékpárversenyző (VIDEÓ)

2024. február 19. 17:28

Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos Valter Attila sérülése, de úgy tűnik, folytatni tudja idei első versenyét.

2024. február 19. 17:28
Budapest, 2022. május 7.
Valter Attila a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, az egyéni idõfutam befutóján a budai Várban, a Szentháromság téren 2022. május 7-én. Ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti a háromhetes körverseny, amelynek első három szakaszát rendezik hazánkban május 6-8. között.
MTI/Varga György

Szerencsétlenül alakult Valter Attila idei bemutatkozása, mivel hétfőn az Egyesült Arab Emírségekben zajló kerékpáros körverseny nyitószakaszának befutójánál belekeveredett egy tömegbukásba. Az al-Dafra Walk Madinat Zajed és Liva közötti 141 kilométeres etap sprintbefutóval zárult. Kétszáz méterre a céltól a mezőnyben

az út mindkét oldalán nagy tempónál több versenyző elesett, köztük Valter is.

A televíziós felvétel tanúsága szerint bukása után a Visma-Lease a Bike magyar bajnok klasszisa csípőjét fogva felállt, majd visszaült a kerékpárra.    A leggyorsabb a belga Tim Merlier (Soudal Quick-Step) volt 3:09:55 órával, mögötte a holland Arvid De Kleijn (Tudor) végzett a második, az olasz Jakub Mareczko (Corratec-Vini Fantini) pedig a harmadik helyen. Valter Attila – akinek ez az első versenye a 2024-es évben – a 123. helyen ért célba azonos idővel, és összesítésben a 119. helyre rangsorolták. 

Az etapot követően a Visma-Lease a Bike honlapján megszólalt Maarten Wynants sportigazgató is, aki kiemelte: egyelőre úgy tűnik, Valter folytathatja a viadalt. „Attila belekeveredett a tömegbukásba, és jelenleg kissé viharvert. Első pillantásra nem tűnik súlyosnak a sérülése. Örülünk, és egyelőre úgy tűnik, folytathatja a versenyt” – mondta a sportigazgató.

(MTI/Mandiner)

Fotó: MTI/Varga György

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. február 19. 21:57
Keresztbebukott előtte valaki, ilyenkor nincs mit tenni. Még rosszabb is lehetett volna, ha nem az oldalfalnak repül.
fogas paduc
2024. február 19. 18:34 Szerkesztve
Egy minél korábbi ukrán vereség megmenthetné Ukrajnát a teljes pusztulástól....
zavulon
2024. február 19. 17:47
Megint egy hatásvadász bulvárcím. #444 #telex #hvg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!