Azonnali döntést kell hozni – veszélyben a magyar válogatott egyik Eb-helyszínéül szolgáló stadion

2024. január 31. 11:36

Ha nem jön egy 20 millió eurós pénzinjekció, könnyen lehet, hogy nem Stuttgartban játssza Eb-meccseit a Rossi-csapat.

2024. január 31. 11:36

Ismert, az eredeti tervek szerint a stuttgarti MHPArena ad otthon a magyar válogatott két csoportmérkőzésének is. Azonban a stadion átalakítása miatt fennáll a veszélye, hogy a létesítmény nem készül el időben a nyári Európa-bajnokságra. Németország és a Skócia ellen is ebben a stadionban mérkőzne meg a magyar csapat júniusban.

Stuttgart városának további 20 millió eurót (több mint 7 milliárd 700 millió forintot) kell befektetnie ahhoz, hogy az aréna biztosan vendégeket fogadhasson az Eb-n – írja a csakfoci a dpa-ra hivatkozva. Az ügyet csütörtökön terjesztik a városi tanács elé döntésre.

A 20 millió euró hiánya kérdésessé tenné a főtribün üzembe helyezését a céldátumra, március 8-ra és és „messzemenő következményekkel járna az Eb-t tekintve is”, a helyszín így ugyanis VIP-terület nélkül maradna. Mint írják, a stadion átalakításának összköltsége jelenleg közel 140 millió euróra (közel 54 milliárd forintra) rúg.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2024. január 31. 17:46
Ez a 20 millió euro kb. 6500 db ingyenélő németországi migráns egyhavi ellátására elég. Teccettek volna kevesebbet befogadni hülye németek, német hülyék!
files32
2024. január 31. 14:55
Szóljatok a köpcösnek.
Jajdejónekünk
2024. január 31. 13:51
A hülye Orbán focimániája, hijába öntötték bele a közpénzt (amit egyébként elloptak), minek a stadionok az oktatásegézségügy helyett, ha már a stuttgarti is hijába van. Különben minden jóérzésű ember ezt a pénzt a ukránoknak adná, mer ott jobban kell és nincs korrupcijó.
kizokkentido
2024. január 31. 12:51
Na és kik választották ki a stadionokat az eb meccsekre? Ők a felelősök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!