Marco Rossi elmondta: ők közelíthetik meg hamarosan Szoboszlai teljesítményét a válogatottban

2023. december 31. 17:58

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt a titkát is elárulta, hogy tudja a legtöbbet kihozni a játékosokból.

2023. december 31. 17:58
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya interjút ad a Mandinernek

„Az együtt töltött idő szűkössége miatt rendkívül fontos, hogy a csapatszellem tökéletes legyen, ezért a kiválasztásnál nem elég a technikai képességeket, a taktikai érettséget és a fizikai állapotot alapul venni” – mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Molcsapat.hu-nak adott interjúban.

A szakember arról is beszélt, hogy tudja a legtöbbet kihozni a játékosokból. „Soha nem kezeltem tárgyként, vagyis eszközként a játékosaimat, de kapitányként jóval nagyobb súlyt kapott a személyes kapcsolatom a futballistákkal. Fontos, hogy ők is érezzék, sportemberként is fontos tagjai a közösségnek, nem pusztán játékosként.

Ha érzik, hogy értékelik őket, többet tudnak adni a csapatnak”

– árulta el Marco Rossi.

Ők közelíthetik meg hamarosan Szoboszlai teljesítményét

Az interjú során Rossi elárulta, hogy hamarosan további játékosok érnek fel arra a szintre, ahol Szoboszlai tart. A csapatkapitány, bár még mindig nagyon fiatal, egyértelműen klasszis szintre ért, alapembere a Liverpoolnak, és a kapitány szerint több játékosának is meglesz az esélye, hogy ugyanerre a polcra kerüljön.

„Nagyon kíváncsian várom [Sallai] Roli következő lépését, szerintem eljutott arra a szintre, hogy egy jobb csapatban is megállja a helyét. Biztos vagyok benne, hogy bárhol folytatja, nem fog csalódást okozni.

Az sem kétséges számomra, hogy Séfi [Schäfer András] is képes lesz a legmagasabb szinten teljesíteni,

ha az egészségi állapota engedi. Bízom benne, hogy most már végleg maga mögött tudhatja ezt a rendkívül nehéz időszakot”

 – mondta a szövetségi kapitány.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. január 01. 18:55
Séfit én is nagyra tartom! Dibusz, Orbán, Schaffer,Domi,Sallai,Varga tengellyel jöhet ellenünk bárki, nem fogunk megégni! Kellemetlen,gonosz kis csapat vagyunk! Utálnak ellenünk játszani!
telecaster-2
2024. január 01. 08:56
Scaferre nagy szükség lenne a középpályán, az ő harcossága néha hiányzott onnan. A mentalitása olyan, amilyennek lennie kell minden válogatott játékosnak, hatalmas tűz van benne. A.it a németek ellen művelt, az meg a legfelső kategória...Remélem, maga mögött utudja végre a sérülését, és az EB-n sok örömet szerez nekünk.
bunko-jobbos
2023. december 31. 19:13
Schäfer hogy sírt a németek elleni meccs után. Vele együtt mi is :-(. Legyen igaza a maestronak! BÚÉK Rossinak és a válogatottnak meg persze minden magyarnak.
zakar zoltán béla
2023. december 31. 19:01
Úgy legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!