Véget ért Marozsán Fábián menetelése: a negyeddöntőben búcsúzott Sanghajban

2023. október 12. 11:00

A magyar teniszcsillagot Hurkacz búcsúztatta.

2023. október 12. 11:00

A negyeddöntőt már nem sikerült behúznia Marozsán Fábiánnak.

Marozsán Fábián búcsúzott a csütörtöki negyeddöntőben a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású keménypályás sanghaji férfi tenisztornán. A világranglistán 91. magyar játékos a korábbi négy mérkőzésén rendre nála előrébb rangsorolt ellenfeleket búcsúztatott: a nyitókörben a francia Arthur Rinderknech-t (66.), majd az ausztrál Alex De Minaurt (11.), vasárnap – 24. születésnapján – a szerb Dusan Lajovicot (55.), kedden pedig a norvég Casper Ruudot (9.).

A nyolc között a lengyel Hubert Hurkacz állt a háló túloldalán, aki hat trófeával büszkélkedhet az ATP Touron,

játszott elődöntőt Wimbledonban, nyert már 1000-es tornát, és megfordult a top 10-ben is, jelenleg pedig a 17. Első találkozójukra a Qizhong Forest Sports City Arenában került sor, amely 13 800 férőhelyével Ázsia harmadik legnagyobb teniszstadionja, és az esős-párás időjárás miatt behúzták a virágszirmokra emlékeztető tetőszerkezetét.

Az ágyúszerű adogatásokra építő ellenfélnek rögtön bréklabdát kellett hárítania, ám a második szervagémjét már nem tudta hozni. Az élete második 1000-es versenyén szereplő budapesti játékos ugyanis hihetetlen magabiztossággal irányította a labdameneteket, és a nehéz helyzetekben sem remegett meg.

A nem hivatalos élő világranglistán már 65. Marozsán 3:1-nél az előző 12 pontból csak egyet vesztett el,

ám a 26 éves rivális rendezte a sorokat, és 4:4-nél egyenlített. Ekkor újabb fordulat jött, Marozsán ismét brékelte a 220 kilométer/óra felett adogató wroclawi teniszezőt, majd a negyedik szettlabdáját már egy ásszal értékesítette úgy, hogy egy rövidítését – hüvelykujjával jelezve – még a lengyel is megdicsérte.

A folytatásban kisebb hullámvölgy következett, 1:3-nál a kőkeményen ütő Hurkacz lépéselőnybe került, majd 1:4-nél ismét brékelte az egyre többet rontó magyart, és 25 perc alatt kiegyenlített. Marozsánnak ez volt a második elvesztett szettje a kínai metropoliszban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2023. október 12. 19:04
Már az Alcaraz elleni győzelménél látszott, hogy van a játékában erő. (Jó, ott lehet, hogy a "vesztesek" nyugalma is segítette, az egyre idegesebb Alcaraz ellenében.) Az hogy Casper Ruudot is búcsúztatta, az sokat elmond róla, és a képességeiről. Hajrá Fábi !!!
DeViszont
2023. október 12. 12:05
A harmadik játszmáról semmi hír? S az eredményt sem látom. (Akit érdekel: Hurkacz- Marozsán 4:6, 6:1, 6:3)
Squalline
2023. október 12. 11:29
Semmi baj. Sokat kivett belole az elozo meccs. Kitartas! Sok ilyen "apro" lepes es lesz ez meg jobb is! Minden biztatast megerdemel, respekt!
Búvár Kund
2023. október 12. 11:19
Szép menetelés volt, Gratulálok! Nagy potenciál van benne a jövőre nézve. A közelmúltbeli topteniszezőinknek nem igen sikerült a náluknál jóval előrébb rangsoroltakat legyőzniük. Marozsán már nem is tudom hanyadiknál jár csak az utóbbi hónapokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!