Nem hazudnak a számok: Magyarországé a harmadik legjobb focicsapat Európában

2023. október 15. 16:20

Mutatjuk, melyik két csapat előzi meg a magyar válogatottat a vesztett pontok tekintetében.

2023. október 15. 16:20
null

A szombati szerbek elleni kettős győzelem után elképesztően közel Európa-bajnoksághoz, ráadásul az is könnyen elképzelhető, hogy mindezt csoportgyőztesként sikerül majd elérni. Az Origosport elemzőcikkében pedig arra mutatott rá, hogy a statisztikák alapján Magyarország nemzeti válogatottja Európa közvetlen élvonalába került.

Ezt is ajánljuk a témában

Előkelő helyen a magyar válogatott

Marco Rossi csapata Belgrádban, majd Budapesten is 2-1-re verte a szerbeket, ezzel pedig jó eséllyel az egyik továbbjutó, azaz Eb-re kijutó csapat helyét be is biztosította magának. Szoboszlai Dominikék kedden Litvániában lépnek pályára, ott pedig olyan dolgot érhetnek el, amire 1986 óta nem volt példa, ugyanis legutóbb arra a világeseményre jutott ki egyenes ágon a válogatott, azaz úgy, hogy nem kellett pótselejtezőt vívnia.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikkben rámutatnak, hogy ha a szombati eredmények után átnézzük az Eb-selejtezős tabellákat, az derül ki, hogy eddig három csapat részvétele biztos az 

Európa-bajnokságon (a rendező Németország mellett), Franciaországé, Portugáliáé és Belgiumé. 

A cikkben kiemelték, hogy a fenti három csapat közül kettő eddig minden meccset megnyert: Portugália hétből hét, Franciaország hatból hat meccset nyert. Kiemelték azonban, hogy veretlen csapatból még több van: a már kijutott Portugália, Franciaország, valamint Belgium, de nem kapott még ki a sorozatban Anglia, Svájc és Románia mellett Magyarország sem.

A statisztikai adatok elemzése akkor válik igazán érdekessé, amikor elérünk a vesztett pontokhoz. Az Origo elemzése szerint ez adja a legtisztább képet a csoportokban szereplő csapatok összevetésében, ugyanis nem minden csoportban van hat csapat, a mienkben öt van, így eleve kevesebb pontot lehet szerezni. Ebből pedig az látszik, hogy a vesztett pontok tekintetében az egész selejtezősorozatban csak két csapat, 

 a hibátlan Franciaország és Portugália előzi meg a magyar válogatottat.

***

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. október 16. 15:16
Maradjon is így!!
Tommaso
2023. október 15. 19:49
"a magyar JOBBOLDAL, amikor csak teheti - RÚTUL RÁTÖR SAJÁT NEMZETÉRE" is. Ezt sajnos tények bizonyítják. Szomorú történelmi tények.
Turán
2023. október 15. 18:54
Nem kell ezt ragozni. Elvertünk egy jobb csapatot, kétszer is. Ki a faszt érdekel ki jobb nálunk ha nyerünk.
Squalline
2023. október 15. 17:49
Miért ront el az újságírás egy ilyen sikert? Vannak a nagyok, mint olasz, angol, spanyol, francia, portugal, belga, holland és a kissé lecsúszó német. Utána jön svájc, dán, horvát, szerb. Na és kb. ez utóbbi csoport, ahová kapaszkodunk fel, a csehekkel es lengyelekkel egyutt, es nem rosszak a hullámzó szlovákok se, ahogy ùj titán albánia vagy luxemburg is, míg izland csúszik le. A norvég és svéd inkább csak kapaszkodik manapság, ahogy a török es görög is. Ausztria se rossz, ahogy a brit csapatok se. Szóval annyi van, hogy az igazi nagyok nyakában lihegö svájc, dán, szerb, horvát kvartetthez már odaférhetünk lassan. Ez azt jelenti, hogy az összes felettünk lévö nem mehet tutira ellenünk, az alattunk lévöket pedig már biztosan megverjük, míg a velünk kb egyenlökkel ki-ki meccs van. Mint most a szerbek ellen. Tehát a legjobb 10-16 között ott vagyunk. Ez tuti kijutást és jó sorsolással, kiemelkedö játékkal 8 közé jutást jelenthet. Ez azért szép, mert ott már bármi lehet...ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!