A románok a félbeszakadt Eb-selejtező kapcsán azzal védekeznek, hogy az UEFA a Nagy-Magyarországért sem büntette az MLSZ-t

2023. szeptember 14. 14:40

Ez persze igaz, de azért néhány tényt ezzel kapcsolatban nem szabad elfelejteni.

2023. szeptember 14. 14:40
null
Lipták Tamás
Lipták Tamás
A pálya jobboldala

A románok a Koszovó elleni félbeszakadt Eb selejtező kapcsán azzal védekeznek, hogy az UEFA a Nagy–Magyarországot ábrázoló drapériákért sem büntette az MLSZ-t. Ez persze igaz, de azért néhány tényt ezzel kapcsolatban nem szabad elfelejteni.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyrészről a jelkép csak önmagában szerepelhet, legfeljebb településnév kíséretében. Kifejezetten irredenta, revízionista törekvéseket hirdető felirat ezeken sem lehet elhelyezve.

A FARE, mint az UEFA-val együttműködő szervezet állásfoglalásában a tavasz folyamán azt is kiemelte, hogy a jelkép ma már inkább a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának a  szimbóluma lett, mintsem konkrét revizionista törekvésekre való felhívás. (Ne legyünk álszentek sem, nyilván kötődik ehhez a gondolathoz.)

Nagyjából ezek miatt nem kifogásolta a FARE vagy büntette az UEFA a Nagy–Magyarországot ábrázoló zászlókat az utóbbi találkozókon, ahogy egyébként – tudtommal – a sosem létezett Nagy-Romániát ábrázoló molinókat sem szankcionálta, melyek rendre megjelentek a román válogatott találkozóin. Az ominózus Craiova–Kispest találkozó magyarellenes, Trianont éltető feliratairól nem beszélve.

Ettől függetlenül egyetértek Horváth Tamás megfogalmazott gondolataival, hogy amennyiben a baloldali »ügyek«, mint a BLM vagy az LMBTQ megjelenhetnek nemzetközi találkozókon, akkor lehetnek ilyenek is.”

Nyitókép: A pálya jobboldala Facebook-oldala
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2023. szeptember 14. 20:22
Ezek az idióta románok magukat rúgták most tökön. Egyenlőséget vontak Koszovó szerb, és Erdély Magyarország esete között. Durva elszólás oláhkáim. Tök mindegy a kontextus.
titi77
2023. szeptember 14. 18:40
mióta létezik románia? miért ez a neve a besenyőknek kázmér?
Majdmegmondom
2023. szeptember 14. 15:52
Már azt sem értem, hogy miért létezik Románia és miért létezik Ukrajna egyáltalán? Kitalált országok, a nemzetek megcsúfolása ez az egész...
connorj
2023. szeptember 14. 15:12
39000 négyzetkilóméter visszajár. Észak Erdély -(Délnagyvárad, Kolozsvár, Máramaros,)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!