„Nem elfogadható, hogy egymás után két Eb-t rendezzenek” – Szilágyi Áron kiakadt!

2023. június 07. 21:52

A háromszoros olimpiai bajnok vívó nem indul a plovdivi Európa-bajnokságon, helyette a krakkói Európai Játékokon vesz részt. 

2023. június 07. 21:52
null

Szakmailag nem tartom elfogadhatónak, hogy egymás követő két hétvégén tulajdonképpen két Európa-bajnokságot rendezzenek ezer kilométerre egymástól” – indokolta döntését a háromszoros olimpiai bajnok a Sportrádiónak.

„Ezeket jobban el kellene különíteni. Ezért úgy döntöttem, hogy számomra az Európa-bajnokság a krakkói Európai Játékok lesz, arra készülök fel a legjobb tudásom szerint. Már csak azért is, mert az olimpiai kvóták szempontjából a krakkói verseny ad pontokat a csapatnak. Decsi Andrissal, a válogatott szövetségi kapitányával hoztuk meg ezt a döntést. Július végén Milánóban rendezik meg a világbajnokságot, ez a legfontosabb verseny idén, erre is tekintettel gondoltuk, hogy nem fárasztom magam két utazással is” – mondta a kardvívó.

Egyébként azért is kell kvázi két vívó Eb-t rendezni, mert a lengyelek bojkottálják az orosz és fehérorosz sportolókat, akik a bulgáriai versenyen vesznek majd részt, míg a Krakkóban megrendezendő Európai Játékokba beépítettek egy „oroszmentes” kardvívó versenyt.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. június 08. 16:38
Meghülyült a világ! Az öttusából a lovaglást egy hülye p...a miatt kiiktattak? Soha többé nem fogom nézni!
zseblámpa
2023. június 08. 12:53
A sport átpolitizálásának, sportban lévő korrupciónak az lehet a vége, hogy a világ nagy része szervez magának Olimpiát, világbajnokságokat.
brekker
2023. június 08. 00:36
"A Balkán felosztása Az 1875–1878 között kibontakozó balkáni válság során, 1876 áprilisában az Oszmán Birodalom csapatai leverték a bolgárok felkelését. Gorcsakov azt javasolta, küldjenek orosz csapatokat a déli határvidék biztosítására, a balkáni szláv népek megsegítésére. Ehhez Ausztria-Magyarország feltétlen semlegességégére volt szükség, a meggyengült 1873-as egyezményt meg kellett erősíteni. 1876 júliusában Gorcsakov a reichstadti kastélyben háromoldalú tárgyalást hívott össze. A reichstadti konvencióban Ausztria–Magyarország semlegességéről biztosította Oroszországot egy Oszmán Birodalom ellen indított háború esetére. A Balkánt felosztották a Monarchia és Oroszország érdekszférái szerint. A fennmaradt vitás kérdéseket – a Bosznia-Hercegovinára bejelentett osztrák-magyar igényt és Bulgária függetlenségét – néhány hónappal később, 1877 januárjában, a titkos budapesti szerződésben rendezték. A Német Császársággal Gorcsakov nem kötött külön semlegességi egyezményt, mivel Bismarck 1876. december 5-én a Reichstagban elmondott beszédében kijelentette, hogy a Német Császárságnak nincsenek különleges érdekei a Balkánon, utalva Németország semleges álláspontjára balkáni ügyekben." Nagyjából így lett volna jó.
brekker
2023. június 08. 00:29
"Ezért úgy döntöttem, hogy számomra az Európa-bajnokság a krakkói Európai Játékok lesz, arra készülök fel a legjobb tudásom szerint." Ez van, mi a Habsburg érdekszférában vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!