„Meg tudod csinálni? Igen!” – itt van Suhajda Szilárd és felesége telefonbeszélgetése (videó)

2023. május 25. 18:18

Idegőrlő várakozás – a Hír TV a hegymászó otthonában követte az eseményeket.

2023. május 25. 18:18
null

A Mount Everest tetejére indult, és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó magyar hegymászó családja és barátai mellett,  otthonukban töltötte az elmúlt napot a Hír tv stábja. Riportjukban bemutatták az idegőrlő várakozás pillanatait, és megörökítették Suhajda Szilárd és felesége, Tímea telefonbeszélgetését is. 

A szerda délelőtt történt beszélgetésben felesége kérdésére, hogy képes-e felérni a csúcsra, és visszaereszkedni, Szilárd határozott igennel válaszolt. Suhajda Szilárd holléte sajnos szerda 15:47 perc óta nem ismert. Bizakodásra ad okot, hogy csütörtök délelőtt lefelé induló serpák egy egyedüli alakot láttak a 4-es tábor felett.

Csütörtökön serpák indultak a magyar hegymászó keresésére, hogy megvizsgálják a 4-es tábort környékét, és átnézzék a sátrakat, nem fekszik-e épp valamelyikben. 

Friss információ: A 4-es tábor felett láthatták Suhajda Szilárdot – serpák indulnak érte

A hegyen mozgó serpák a négyes tábor felett láthattak egy emberi alakot egyedül. Amennyiben tényleg jól látták, ez biztosan a magyar hegymászó lesz. Cikkünk frissül!

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. május 27. 14:07
Minden csatornán ez a feleséges-beszélgetés merül fel. Belehallgatva kicsit rémisztő, hogy egy köhögő, bódultnak tűnő, számolni már nem tudó embert fölfele küldenek. Miközben talán ilyen állapotban ettől a helytől sem tudott volna visszatérni a négyeshez. Azt mondja neki majdnem háromkor nepáli idő szerint (+4:45 óra), hogy HÁROM-négy (halkabban) óra, a számítások szerint. Az este hétkor lenne. Tizenkilenckor. Közben egyrészt Szilárd mondja az öt-hat órát - ami talán reálisabb volt. Akkor sötétedésre ért volna fel... Másrészt ha még fél nyolckor el is indult volna lefelé, a négyesig az tízen-valamennyi óra! Sötétben. És lefelé akár veszélyesebb is. Szóval sztm délután háromkor vissza kellett volna parancsolni a négyesbe. És még így is végzetes lehetett volna (fáradtság, köhögés - vírus vagy ödéma). De fölfelé küldeni annyit tett, hogy a Hillary-lépcsőnél megakadt. És lefeküdt a sziklára "pihenni".
Unknown
2023. május 26. 01:54
SAJNOS SZINTE BIZTOSAN NEM ÉL MÁR, MERT KÉT NAPOT SZINTE SENKI SEM ÉLT TÚL A 8000 MÉTER FELETTI HALÁLZÓNÁBAN!!!!4 :-(
mullner
2023. május 25. 21:38
Kollár is látta távcsövön Kis Pétert lefelé jönni, de végül nem ért le. Hideg ráz ki, anno 10 éve végigkövettem ezeket a nehéz órákat, amikor a Peti és Zsolt "eltűnt". Ott is ment a még van remény, 2 nap, kint bivakolt stb... Van a francot. Törődjünk bele. Köszönöm a feleségemnek engem nem engedne soha motorozni és semmi ilyen veszélyes dolgot űzni, mert van két gyerekünk és félt engem, hogy elveszít. Aki ilyet enged a párjának az számoljon vele itt a túlélési esélyek nem túl magasak. Kb, mint Bahmutban!
Proxima Centauri
2023. május 25. 21:37
Az ember sportot választ... Minden sportágnak vamnak kockázatai... A sakkozó hanyattesik székkel... A teniszezőnek tropára megy a könyóke, vagy a gerince... A hokis elveszti a fogai egy részét... A salakmotorosnak eltörik a kulccsontja... vagy máscsontja... A hegymászó.... Benne van a pakliban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!