Judo: Csernoviczki Éva bronzérmes!

2012. július 28. 18:43

Megvan a 2012-es londoni olimpia első magyar érme, hiszen Csernoviczki a játékok cselgáncstornáján szombaton harmadik helyezést ért el.

2012. július 28. 18:43

A 48 kg-os Csernoviczki Éva a harmadik helyen végzett a londoni olimpia cselgáncstornáján szombaton, ezzel a magyar küldöttség első érmét szerezte meg. A 25 éves magyar dzsúdós a bronzéremért a súlycsoport egyik legeredményesebb versenyzője, a világbajnok és kétszeres vb-második, Ázsia-bajnok japán Fukumi Tomoko ellen lépett tatamira, aki eddigi három találkozójukat megnyerte. Fukumi három győzelemmel jutott az elődöntőbe ahol egy győztesnek tűnő meccset elvesztve jutott a bronzmeccsig. A tavaly világbajnoki bronzérmes, a 2008-as pekingi olimpián pedig hetedik helyezett Csernoviczki első találkozóját megnyerte, a negyeddöntőben kikapott, majd a vigaszágon ismét győzött.

Az ExCeL központ cselgáncstermében telt ház, ötezer néző előtt akció nélkül telt el az első két perc. Az összecsapás felénél a japánt megintették a bírók. Egy perccel a vége előtt az ellenfél indított egy támadást, amit Csernoviczki megkontrázott, de a földharcban nem szerzett pontot. Negyvenöt másodperc volt hátra, amikor Csernoviczkit is figyelmeztették. A hátralévő időben nem történt akció, következett a háromperces, az első pontig tartó hosszabbítás, melynek elején a japán nekiugrott Csernoviczkinek, aki azonban jól védekezett. A vezetőbíró ekkor elküldte szőnyeg mellől edzőjét és édesapját, Csernoviczki Csabát, a tatabányai dzsúdós pedig szinte rögtön ezután egy ippont érő dobással kiharcolta a győzelmet.

A Csernoviczki Éva a magyar cselgáncssport nyolcadik érmét szerezte, s az ötödik bronzot. Legutóbb húsz éve, az 1992-es barcelonai olimpián állhatott fel magyar dzsúdós a dobogóra.„Mindenképpen érmet akartam szerezni” – nyilatkozott boldogan Csernoviczki Éva, aki felidézte, hogy a negyeddöntőben elvesztett találkozó után csaknem elájult, és kellett fél óra, hogy jobban legyen. „Világversenyen bronzmérkőzésen még sosem tudtam japán cselgáncsozó ellen nyerni, nagyon örülök, hogy ez éppen az olimpián sikerült. Az ellenfelem a világranglista-vezető, s korábban még soha nem győztem le. Az indításai nem voltak veszélyesek, az volt a lényeg, hogy magamra figyeljek. A hosszabbításra nem fáradtam el fizikailag, de még inkább kellett koncentrálnom” – magyarázta az olimpiai bronzérmes sportoló.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
velemeny2010
2012. július 28. 23:05
Egyébként Éva bronzérmének gratula!
velemeny2010
2012. július 28. 22:43
Bocsánat egyes sportrajongóktól, de nem tudom magam visszafogni: Készül valaki négy évet az olimpiára, kijut esélyesként, erre b...meg elkezd taktikázni! A Forma 1-et is ezért utáltam meg, de dettó ugyanez a Foci Eb-n: Nehogy arra játszunk, hogy több gólt rúgjunk az ellenfélnél, hanem húzzuk ki fa...om gól nélkül... A kopasznál ugyanez. Értem én, hogy spórolni kell az energiával, de akkor is! El kéne dönteni, hogy az nyerjen, aki jobb időt úszik, vagy aki a starthoz közelebb van... Kár érted Cseh Laci! :((( Ugyanezt gondolom a Forma 1-ről is. Még évekkel, évtizedekkel ezelőtt az volt az autósport lényege, hogy ki előz többet és melyik a jobb autó, manapság arról szól az egész, h ki bírja tovább lágygumin meg ki hanyadik körben jön boxkiállásra. Ezt nézőszemmel mondom. Egyszerűen megölik a sportok élvezhetőségét...
Aldo Raine hadnagy
2012. július 28. 22:19
Egyébként a mandiner eléggé Észak-Korea szinten mozog....sehol egy hír az úszók mai szerepléséről...azért mert becsúszik egy-két hiba(Cseh, Jakabos), még nem kéne ellhalgatni.
hapcimanokacska
2012. július 28. 22:14
Szép volt! Hajrá Magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!