Indul a száguldó cirkusz

2010. március 12. 12:05

Hosszú idő óta a legerősebb és legsikeresebb pilótákkal Bahreinben megkezdődik a száguldó cirkusz idei sorozata.

2010. március 12. 12:05
Huszonnégy versenyző vág neki pénteken Bahreinben a Forma-1-es világbajnokságnak, köztük négy világbajnokkal, és még hét futamgyőztessel. Tíz éve nem volt ilyen sikeres és tizenöt éve nem volt ilyen népes a versenysorozat mezőnye.

Jelentős átalakulások történtek a csapatok terén is: új csapatként megjelent a Lotus és a Virgin, a Brawn GP a Mercedes gyári csapatává alakult, a BMW-t visszavásárolta a Sauber. A pontrendszer is meglehetősen megváltozott, ma már az első tíz versenyző kap pontot, az első 25-öt, a tizedik 1-et. A verseny menetét az is befolyásolja, hogy idén már nincs menet közbeni tankolás, tehát eljött a 3 másodperces kerékcserék kora. A legnagyobb szenzációt a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszatérése hozta meg, ő személyében is komoly marketingértéket képvisel.

A jelentős szabályváltoztatások, a kiegyensúlyozott erőviszonyok - akár 3-5 istálló is versenyben lehet a végső győzelemért - , illetve a megnövekedett hírverés hatására az elemzők és Bernie Ecclestone is minden idők egyik legjobb szezonjára számítanak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!