Az Apple letarolja a pénzügyi szektort

2023. március 26. 09:28

A TrendFM-en hallható Fintech Világa legutóbbi adásában Suppan Márton, a Peak alapítója, Qayum Dániel, a Peak fintech szakértője és Érczfalvi András műsorvezető az Apple pénzügyi törekvéseinek legfontosabb állomásairól beszélgettek és arról, hogyan formálhatja át a bigtech az elektronikai cikkek után a pénzügyeinket is.

2023. március 26. 09:28
null

A Fintech.hu az elmúlt években is folyamatosan beszámolt az Apple pénzügyi fejlesztéseiről és azokról az akvizíciókról, amelyekkel pénzügyi birodalmát építi a techcég. Az Apple pénzügyi mesterterve tehát már nem újdonság – és nem is meglepő fordulat. Több milliárd eladott eszközével és regisztrált felhasználójával a technológiai óriás elképzelhetetlen adatvagyonnal rendelkezik. Ezeket a felhasználói adatokat pedig remekül használja a pénzügyi szolgáltatásai fejlesztésére.

Magyar-francia szakértői együttműködés

A Fintech Világa legújabb adásában a szakértők bemutatják a legfontosabb pénzügyi és fizetéstechnológiai termékeket, valamint olyan potenciális újdonságokat is, amelyek a techcég más termékeihez hasonlóan átalakíthatják a mindennapjainkat. A műsor témájának apropója a Fintech Sparks megjelenése. A Peak és Fintech.hu szakmai ismeretterjesztő kiadványának legújabb része „Az Apple hódításai a fintech szektorban” a C-Innovation francia fintech kutató cég és a Peak közös, angolul és magyarul is letölthető kiadványa.

2013-as alapítása óta a Peak a digitális pénzügyek új generációját képviseli, egyike a hazai fintech legmeghatározóbb vállalatainak. A Peak Platform üzletága innovatív digitális pénzügyi szolgáltatások elindítását teszi lehetővé bármely ágazat szereplői számára. A Peak Science tanácsadói és kutatói üzletága piaci információkkal és elemzésekkel támogatja ügyfeleink stratégiai döntéseit. Végül a Peak News médiaportfólió hírei és edukációs tartalmai közérthetően és szórakoztatóan tájékoztatják a digitális pénzügyek iránt érdeklődőket, többek között a Fintech.hu felületén is.

C-Innovation egy francia székhelyű fintech kutató és tanácsadó cég. Kutatásaival és átfogó elemzéseivel a vállalat ambiciózus európai startupokat és fintechcégeket, valamint pénzintézeteket támogat potenciáljuk realizálásában és üzleti stratégiájuk kialakításában. Tartalomgyártási tevékenységük révén fontos szerepet töltenek be a szektor iránt érdeklődő szakemberek és vállalatok edukációjában is.

Felforgató változások a mindennapi pénzügyekben

A Fintech Sparks bemutatja az Apple eddig bejelentett pénzügyi termékeit és szolgáltatásait. Olyan érdekességek is előkerülnek, mint az Apple saját hitelkártyája vagy épp egy olyan fizetési szolgáltatás, amely iPhone készülékekkel helyettesíti a fizetési terminálokat. A műsorban szó lesz az Apple Watch adataira épülő egészségbiztosítások ma még utópisztikusnak tűnő ötletéről is. A Fintech Sparks az Apple pénzügyi sztorija és szolgáltatásai mellett neves fintechszakértők trendelemzéseit és előrejelzéseit is felvonultatja.

A kiadványban egy olyan folyamat körvonalazódik, amely nagy hatással lehet a teljes pénzügyi szektor jövőjére. Ezért különösen érdemes meghallgatni a Fintech Világa podcastet és elolvasni a Fintech Sparks legújabb kiadását.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!