Spam-balhé: beperelték a Google-t a feldühödött amerikai republikánusok

2022. november 01. 09:32

Azzal vádolják a vállalatot, hogy az adománygyűjtő napokon egyszerűen a spam mappába továbbítják a kiküldött leveleiket. Újabb felvonás a Big Tech cégek elleni háborúban.

2022. november 01. 09:32
null

Nem várt tovább és lépett az amerikai republikánusok országos vezetősége. A Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC)  perre készül a Google ellen, amiért annak levelezőrendszere spam mappákba küldi a támogatókhoz írt e-mailjeit.

Ronna Macdaniel, az RNC elnöke úgy fogalmazott: immár hét hónapja tart a Gmail különös gyakorlata, amely mindig az utolsó héten kezdi el a testület kiküldött e-mailjeit a címzettek spam mappájába tenni. Az utolsó hét hangoztatása azért különösen fontos, mert ekkor írnak levelet a stabil, állandó, valamint a potenciális adományozóknak. Az RNC keresetében azt állítja,

a Big Tech cégek gyakorlatába illeszkedő, a cenzúrát a republikánusok politikai nézetei miatt alkalmazó eljárásról van szó, amely óriási anyagi veszteséget okoz a pártnak.

Ronna McDaniel rámutatott: a hónap végi e-maileket az önként feliratkozó támogatók kapják, szó sem lehet tehát valós spamről, így arról sem, hogy az egyébként jól megszokott adománygyűjtő e-maileket a felhasználók tömegesen jelentették volna a Google-nek. „Mégis, hónapról hónapra – óramű pontossággal – közvetlenül az érintett időszak előtt a Google blokkolni kezdi az e-mailjeinket. Ezért felelősségre kell vonni” – mondta.

A Google természetesen elutasította a vádakat. José Castañeda, a vállalat szóvivője reagálásában elmondta: „többször elmondtuk már, hogy nem szelektáljuk az e-maileket politikai hovatartozás alapján. A Gmail spamszűrője a felhasználó tevékenységét tükrözi”. A szóvivő azt is nyomatékosította, hogy a cég messzemenőkig együttműködik a Szövetségi Választási Bizottsággal (FEC), amely kifejezetten jóváhagyta a vállalat politikai szereplők által küldött e-mailekre vonatkozó stratégiáját, amely maximalizálni igyekszik a levelek kézbesíthetőségét. 

Az RNC erre azt válaszolta: érdekes és gyanús tény, hogy

a hónap nagy részében az ugyanazon felhasználóknak ugyanazoktól a feladótól érkező levelek a beérkező levelek mappába, az adománygyűjtő időszakban, vagyis az utolsó héten azonban a spam mappában landolnak.

Hozzátették: a pártot különösen érzékenyen érinti a Google beavatkozása a finanszírozási területbe, hiszen november 8-án félidős választásokat tartanak az Államokban, ahol a republikánusok számára a kongresszusi többség megszerzése a tét.

A republikánusok régóta vádolják a Big Tech cégeket (Google, Meta, Twitter) a konzervatív nézetekkel szembeni diszkriminációval és a szólásszabadság elnyomásával.

Fotó: 123rf

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. november 02. 02:24
hm, ha mindkét házat megnyerik a republikánusok, remélem odaütnek rendesen a geci big technek...
KamuGeli
2022. november 02. 00:00
A Twitter talán már kiegyensúlyozottabb lesz. De ott van még az aljas Facebook, Youtube, Instagram... Ezek mind a szélsőlibsi háttérhatalmat képviselik. Őket hívják az USA-ban "Demokratáknak"... Lásd itton: a kommunista Ávós párt a "Demokratikus Koalíció"...
foldizs
2022. november 01. 18:10
A google azt teszi spambe, amit sok felhasználó jelöl spamnek. Innentől kezdve...
salátás
2022. november 01. 18:10
#nincshálózat #szabadpiacláthatatlankeze
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!