Budán gyorsabban és drágábban kelnek el a panelek

2022. november 01. 06:17

A mostani adatok szerint is jelentősen drágább egy lakás, ha Budán van. A panelekért átlagosan 170 ezerrel kell többet fizetni négyzetméterenként, mint Pesten.

2022. november 01. 06:17
null

Makronóm/MTI

A Duna House friss elemzése szerint a budai kerületek közül a legtöbb panellakás a III. és a XI. kerületben található: utóbbiban a lakótelepi lakások átlagos négyzetméterára az idén már majdnem a felével többe kerül, mint 2019-ben, miközben ennél az ingatlantípusnál a legnagyobb vételárat, 61,5 millió forintot egy III. kerületi, 73 négyzetméteres ingatlanért fizették 2022-ben.

Az újépítésű ingatlanok esetében már szinte elképzelhetetlen a millió alatti négyzetméterár, az I. kerületben értékesítetteké pedig már a 3 millió forintot is megközelítette. Az ingatlanközvetítő által 2022-ben a budai oldalon értékesített, legmagasabb értéket képviselő újépítésű ingatlan egy XI. kerületi 69 négyzetméretes lakás volt – 99 millió forintért.

A rekordot egyébként idén egy 340 négyzetméteres, 777 milliós luxusingatlan tartja a budai oldalon, ami négyzetméterenként 2,2 millió forintot jelent. 

A legnagyobb alapterületű eladott ingatlan egy 1356 négyzetméteres irodaház a Bécsi út közelében, amelyért 410 millió forintot fizetett a vásárló, ezzel ez az ingatlan lett 2022 legalacsonyabb négyzetméteráron elkelt budai ingatlana. Ugyanakkor a legkisebb alapterületű lakásért,

egy 18 négyzetméteres, jó állapotú tégla építésű minigarzonért 827 ezer forintot kapott négyzetméterenként az eladó.

Az idei adatok is azt támasztják alá, hogy az ingatlan jelentősen drágább a főváros budai oldalán. Különösen igaz ez a panelek esetében, hiszen az idei év harmadik negyedévében átlagosan 170 ezer forinttal többet fizettek a vásárlók négyzetméterenként ezért az ingatlantípusért Budán, mint Pesten.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2022. november 02. 16:53
"... akkor veszel egy lakást a városban. " Mert megérdemled! Nincsen semmi inygen, te meg nem tudod felmérni mi a jó, s az mennyit ér meg neked. Ne mást hibáztass, magadat.
Csikasz
2022. november 02. 12:46
Aki nem akar reggel 5 órakor felkelni hogy beérjen a munkahelyére az agglomerácioból, főleg a budai oldalon, az ki fogja fizetni. Mert tessék elhinni, minden kurva kertkapu kinyílik 5:30-kor, és ömlik a nép be. A buszok robbanásig tömve emberrel, egymás seggében végig. Manapság már a hajnali kukás autót kell kerülgetni, mert ha lassú vagy beér a horda, és onnantól kezdve be vagy zárva egy rakat simléderes sapkés 30 dioptriás Skodás nyugger mögé, aki pont olyan tempóban fog menni, hogy se kielőzni, se kikerülni nem fogod tudni. Ez a hullám folytatódik az iskola futam kálváriájával, a 9-10 órás irodista hullámmal és a dologtalan lézengőkkel egészen délig. Akkir mindenki tömi a fejét. 12.00 és 14.00 óra között lehet viszonylag fennakadás mentesen közlekedni Budapesten. Persze statisztikailag garantált idióta mindig van. Utánna, Mancikáék meglódulnak Brandonkáért az iskolába, és viszik délutáni foglalkozásra, a hajnali-éjszakai túrnus megy haza, 17:00 órai csúcsforgalom stb stb stb egészen este 21:00-22:00 óráig. Ha ebben a darálóban nem akarsz elpögtetni évente 2 millió forintot, (és most már 4- 6- 8 és ki tudja mennyi lesz a vége) akkor veszel egy lakást a városban. Ezért tudnak a egy dohos lyukért is 30 millót elkérni.
pesti051
2022. november 01. 20:07
"Budán gyorsabban és drágábban kelnek el a panelek" Nem véletlen. Budán lakni világnézet - Márai Sándor
Szittya Attila Bendegúz
2022. november 01. 14:36
Ez mind szép és logikus. Csak azt mondd meg, hogy pl. egy fiatal pár honnan teremtsen elő ennyi milliót, akár egy dohos lyukra is? Albérlet mellett végképp esélytelen, de anélkül is az lenne. Marad a Csok vagy az emmigráció. Szerinted melyiket választják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!