Musk egy mosdókagylóval a kezében sétált be a Twitterhez (videó)

2022. október 27. 10:23

Ha minden igaz, pénteken Elon Musk megvásárolja a Twittert, de előtte benézett leendő birodalmába. A maga sajátos módján.

2022. október 27. 10:23
null

Szemünk sem rebbent, amikor Elon Musk „Let That Sink In!” felkiáltással és egy mosdókagylóval a kezében robbant be villámlátogatásra a Twitter székházába, hogy gyors szemrevételezést tartson a hamarosan tulajdonába kerülő vállalatnál. 


A borzalmas szóvicc a sink szó több jelentésére (mosdókagyló/merül, süllyed) épít, amelyen a Twitter alkalmazottai bizonyára nem nevettek akkorát, miután leendő főnökük már belengette, hogy

a cég 7500 dolgozójának 75 százalékát ki fogja rúgni. 

A Twitter marketing igazgatója, Leslie Berland szerint Musk csupán ismerkedős látogatásra ugrott be a székházba, ám a viszony nyilván nem lesz ennyire felhőtlen: a Twitter alkalmazottai (egy egyelőre még nem nyilvános) levelet írtak leendő főnöküknek, amelyben kifejtik: ha a világ leggazdagabb embere valóban elbocsátás-hullámot tervez, az a platform, mint nyilvános diskurzusnak helyet adó tér minőségi romlását fogja maga után vonni. „Egy ilyen volumenű meggondolatlan leépítés bejelentése aláássa felhasználóink és ügyfeleink platformunkba vetett bizalmát, és egyben nem más, mint a munkavállalók megfélemlítése” – áll a levél tervezetében.

A levélben egyébként azt is követelik Musktól, hogy ne nyúljon az eddigi juttatásokhoz és a távmunka rendszeréhez.

Utóbbi eleve necces lesz, Musk ugyanis híres arról, hogy gyűlöli a home office-t – és egyáltalán minden olyan szituációt, amikor a munkavállalói oldal próbál meg beleszólni a vezetési módszereibe.  A levélben ráadásul egy, a gazdag főnök számára minden bizonnyal pokolian vicces mondat is olvasható: „követeljük, hogy méltósággal bánjanak velünk, és ne úgy, mintha egyszerűen csak gyalogok volnánk egy milliárdosok által játszott sakkpartiban”.

Igazság szerint a moderátori létszámcsökkentés rímelne Musk szólásszabadságra vonatkozó kijelentéseivel, amelyek szerint a platformon minden engedélyezett lesz, ami nem ütközik törvénybe. Ez egyben a Big Tech cégek republikánusok által annyira kritizált cenzúrafalán is repedést okozhat, olyannyira, hogy sokan ujjongva várják a letiltott Donald Trump visszatérését a Twitterre. 

Musk – szokásához híven – nem nagyon foglalkozik a kritikákkal. A Twitteren viszont elegánsan megváltoztatta a profilját. Most diszkréten csak ennyi olvasható: Elon Musk – Chief Twit.

Fotó: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locomotive
2022. november 10. 00:20
"a cég 7500 dolgozójának 75 százalékát ki fogja rúgni. " Azok nem dolgozók, hanem alattomos cenzorok. Örüljenek, hogy ennyivel megússzák. A maradék 25 % nyilván informatikusok, programozok, rendszergazdák, jogászok, aktatologatók, takarítók. Ők hasznos dolgozók. Van remény.
vemiko
2022. november 10. 00:19
Musk 4 president! After Mr. Trump!
Hannibal
2022. november 10. 00:19
A jó hír, hogy láthatóan élvezi, hogy bosszantja a libernyák kurzust. Fura pali, de még jó is kisülhet ebből.
békalepcse
2022. november 10. 00:19
Ha tényleg kiteszi a hóra a tényellenőrök nagy részét, megszűnik a grundjuk, mehetnek buzulni, propaganda helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!