Ausztrália nem fogja kitiltani az orosz turistákat

2022. szeptember 25. 08:21

Az ausztrál védelmi miniszter szerint van egy határ, amit illik meghúzni, mert nem lehet egy egész népet szankcionálni.

2022. szeptember 25. 08:21
null

Ukrán ötlet volt, de egyes EU-tagországok is erőteljesen támogatták az orosz állampolgárok belépésének tilalmát az EU, illetve az Ukrajnával szolidáris nyugati országok területére. 

Az ausztrál kormány azonban most határozott nemmel felelt arra kérdésre, terveznek-e hasonló intézkedést. Richard Marles védelmi miniszter így nyilatkozott: az orosz-ukrán háború kezdete óta Ausztrália teljes mellszélességgel támogatja Ukrajnát, humanitárius segélyszállítmányokkal és védelmi felszerelésekkel egyaránt. 

Az ausztrálok a szankciós politikából is kivették a részüket, hiszen betiltották többek között a bauxit- és alumínium exportját Oroszországba,ráadásul

több száz orosz magán- és jogi személy sújtottak szankciókkal, beleértve az orosz bankszektor nagy részét.

A miniszter szerint azonban van egy határ, amit illik meghúzni: ilyen például az, hogy valamennyi orosz állampolgár belépését tiltsák meg egy másik ország területére. „Nincs ilyen téma napirenden. A szankciók az orosz kormányt veszik célba, nem pedig magát az orosz népet” – mondta.

Fotó: MTI/EPA/AAP/Jason O'Brien
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2022. szeptember 27. 15:58
Tévedtek. Európában az orosz az új zsidó. És bőven akad önkéntes , lelkes neonáci-állami szinten is, a liberálkommunista propagandamédiában is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!