Végtelen pénzt küld Amerika az ukrán háború fenntartására, de az amerikai gyerekeket a szülőföldjükön mészárolják le

2022. június 01. 07:21

„Semmi okunk Ukrajnának 40 milliárd dollárt küldeni, ha a gyerekeinket a saját országunkban sem tudjuk megvédeni” – ezt mondta egy 2018-as iskolai lövöldözés áldozatának édesapja a Fox News csatornának a texasi mészárlás kapcsán. Andrew Pollack azóta az oktatási intézmények biztonságának növeléséért és a szülők nagyobb szerepvállalásáért kampányol.

2022. június 01. 07:21
null

Andrew Pollack lánya a floridai Parkland középiskolájában elkövetett vérengzésben vesztette életét 2018 februárjában. A tizenhét halálos áldozattal járó támadás elkövetője egy 19 éves fiú volt. A héten a Robb Általános Iskolában, Texasban tizenkilenc gyerek és két felnőtt halt meg, ezúttal egy 18 éves diák húzta meg a ravaszt. A mindenkori kormányzat tehetetlen az alkotmány második kiegészítésére mutogató fegyverlobbi miatt az évtizedek óta tartó erőszakhullám ellen.

Pollack a parklandi lövöldözés óta folyamatosan az iskolák biztonságának javítására hívja fel a figyelmet, egyben azt kéri a szülőktől, hogy küzdjenek gyermekeikért, és tartsák nyomás alatt a döntéshozókat a biztonsági intézkedések szigorítása érdekében. A Fox Newsnak adott interjúban úgy fogalmazott: a texasi mészárlás elkerülhető lett volna, ha a törvényhozók és az iskolai közösség vezetői nagyobb figyelmet fordítottak volna a biztonságra. 

Andrew Pollack a leghatározottabban elítéli az amerikai kormányt azért, mert nem tesz eleget a gyerekek biztonsága érdekében. „Semmi okunk 40 milliárd dollárt adni Ukrajnának, ha a saját gyerekeinket sem tudjuk megvédeni a saját országunkban” – mondta.


Borítókép: A biztonsági erők tagja hozzátartozókat kísér a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én. A 18 éves Salvador Ramosként azonosított támadó legkevesebb tizennégy diákot és egy tanárt lőtt agyon. (MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2022. október 08. 21:30
Nemcsak az amerikai gyerekek lemészárlását finanszírozzák az amerikaiak, hanem az ukránokét (afgánokét, szírekét, irakiakét, stb.) is.
Menhetten
2022. szeptember 23. 11:55
Nem kell amerikai példa, hisz itthon is gyilkolt pár napja a rohadék apa.
Kala pál
2022. augusztus 04. 23:31
Egy esetre emlékszem pedig nem mai gyerek vagyok, a hetvenkettediket taposom. Nem mészárlás volt de iskolával kapcsolatos. Íme:https://hu.wikipedia.org/wiki/Balassagyarmati_t%C3%BAszdr%C3%A1ma
Pandaka pygmaea
2022. június 11. 14:18
"Miért nem tanulhatnak a gyerekek otthonról, mint a járvány idején?" Csodás ötlet, így is számitógép- és internetfüggő, elmagányosodott zombi a mai gyerekek/fiatalok zöme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!