Az ittas vezetők gyerektartást fizethetnek az áldozat gyerekeinek Amerikában

2022. május 31. 14:00

Tennessee állam törvényhozói áprilisban elfogadtak egy törvényjavaslatot, mely szerint az ittas vezetésért és gyermekgyilkosságért elítélt sofőröknek gyermektartást kell fizetniük.

2022. május 31. 14:00
null

A bíróságok a fizetendő összeget az áldozatok pénzügyi szükségleteinek, a túlélő szülő (vagy gyám) pénzügyi forrásainak és a gyermekek életszínvonalának megfelelően határozzák majd meg.

Az ittas vezető 

addig lesz köteles fizetni, ameddig az áldozat be nem tölti a 18. életévét

 – írja a The Wall Street Journal.

Egy támogató, Mark Hall képviselő szerint ez az első ilyen jellegű törvényjavaslat, amelyet az Egyesült Államokban elfogadtak.

Az állami törvényhozók országos konferenciája szerint idén többek között Missouri, Alabama, Illinois, Maine, New Jersey és Virginia államok törvényhozói is hasonló törvényt hoztak. Hall elmondta, hogy más államok törvényhozói – köztük Texas, Wisconsin és Észak-Karolina – is megkeresték őt, mivel ők is hasonló törvényt vezetnének be.

„Az a legszebb az egészben, hogy ez a törvényjavaslat gondoskodik a gyermekeinkről” – mondta Hall, majd hozzátette: „Biztonságban lehetünk még akkor is, ha életük hátralévő részében ezzel a traumával kell együtt élniük”.

Hall azt mondta, arra számít, hogy Lee úr aláírja a törvényt, és úgy gondolja, más államok is követni fogják a példáját, és hasonló jogszabályokat fognak elfogadni „most, hogy tudják, hogy ez megvalósítható”.

A törvényjavaslat neve „Ethan, Hailey és Bentley törvénye”. Ethan és Hailey Nicholas Galinger, egy chattanoogai rendőr két gyermeke, akit 2019-ben egy részeg sofőr ölt meg. Bentley annak a Missouri államban élő gyermeknek a neve, akinek a szüleit szintén egy ittas sofőr ölte meg.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2022. június 03. 01:28
Ami azt illeti, nem túl világos, miért nincs a személyautókban is tachográf... Mindenki tudná mi van, a közlekedési rendőrök meg szétnézhetnének inkább a cigánytelepeken...
csabi57
2022. június 01. 08:16
Végre valami a másolásra méltó a nagy vizen túlról. Egyetértve a cím szellemiségével. Feltéve, hogy a fordítógép hibájából ennyire zagyva a szöveg.
vastaps
2022. május 31. 23:49
Sing-Sing -bol kuldnek a kolkoknek evi 10 dollart. Muhahaha. (poker nyeremeny)
Csomorkany
2022. május 31. 23:49
Visszatartó ereje nyilván nem lesz, ha a sitt sem tart vissza valakit, de azért igazságos. Más kérdés, hogy egy sittről kikerülő nyomorultnak honnan lesz jövedelme, amiből gyermektartást fizet. De ott van pl. a Rezesova is, akinek meg van pénze...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!