Floridai rendőrfőnök: spóroljon az adófizetők pénzével, lője le a betörőket!

2022. május 05. 07:52

A floridai Santa Rosa megye rendőrfőnöke arra biztatta a helyi háztulajdonosokat egy sajtótájékoztatón, hogy lőjék le a betörőket, így „spóroljanak az adófizetők pénzével”

2022. május 05. 07:52
null

Bob Johnson seriff egy április 21-i sajtótájékoztatón szólította fel az embereket, miután a floridai Pace városban négy házba is betörtek, sőt környékbeli lövésekről is kaptak bejelentést. A seriff elmondta, hogy az egyik lakástulajdonos a betöréskor rálőtt a betolakodóra, de nem találta el a férfit – adta hírül a hirado.hu. 

„Brandon Harrist pillanatokkal azután fogták el, hogy kiugrott egy ház ablakán, miközben üldözték a rendőrök” – mondta Johnson.

Harrist többrendbeli betöréses lopással és rongálással vádolják, és csak 157 500 dolláros – több mint 56 millió forintos – óvadék ellenében védekezhet szabadlábon.

A sajtótájékoztatón a seriff kifejtette: nem egyértelmű, hogy melyik lakástulajdonos lőtt a gyanúsítottra, de biztosította az illetőt, hogy nem kerül bajba.

„Gondolom, azt hiszik, hogy valami rosszat tettek, pedig nem. Ha valaki betör a saját házukba, nyugodtan lelőhetik Santa Rosa megyében. Tulajdonképpen még örülünk is, ha így tesznek” – mondta Johnson seriff.

A rendőrfőnök továbbá meghívta a férfit, hogy vegyen részt a seriff hivatalának fegyverhasználati tanfolyamán, mondván, „sokkal jobban fog lőni, és remélhetőleg az adófizetők pénzét is megspórolja ezzel”.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2022. június 01. 10:34
Tiszta, világos beszéd, látszik, hogy nem a Pintér alomhoz tartozik.
Paskai
2022. június 01. 10:33
Tőlem ne kérdezz semmit, mert kurvára nem érdekelnek a hülye kérdéseid. Feltételezem, hogy valami szakadt fakabát lehestsz, ha ilyen mániákusan kérdezel, és a pici szívedre vetted a Pintér almos tréfámat.
szóda
2022. május 10. 23:23
Ez a beszéd!
sorivo4
2022. május 08. 22:51
Ezt úgy szokták hivatalosan megfogalmazni, hogy vállra célozva fejbe lőjük. Mert arányosnak kell lennie a fenyegetéssel. De arról senki sem tehet, ha egy felfokozott helyzetben nem jól céloz. Kivéve, ha éjszaka történik, csoportosan és felfegyverkezve magántulajdonra való behatolással. Mert az már önmagában halálos fenyegetésként kezelhető. Még Magyarországon is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!