A zöld fintechek és a klímakockázatok

2022. május 04. 16:00

Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek korábbi adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető három, a klímakockázatok területén tevékenykedő fintech céget mutatnak be.

2022. május 04. 16:00
null

A három főbb területet már a múlt heti adásban bemutattuk, most mindenhonnan kiemelünk egy-egy izgalmas szereplőt. 

A ClimateX egy londoni fintech, amely adatok elemzésével segít vállalatokat, kormányokat és magánszemélyeket a több ezer milliárd dolláros méretű klímával kapcsolatos fizikai kockázatok kezelésében. A vállalat fizikai kockázati modelleket és gépi tanulást ötvözve automatizáltan jelzi (akár 80 évvel) előre a klímaváltozással kapcsolatos időjárási eseményeket, melyek millió ember, eszköz és helyszín életére gyakorolhatnak drámai hatást. 

Az amerikai Entelligent egy okos klímakockázati elemző platform, amely a különböző befektetések klímaváltozásnak való kitettségét méri fel és kezeli. A vállalat egy olyan technológiát hozott létre, amely makroökonómiai, energetikai és jövőbe néző klíma modelleket ötvözve segít az intézményi befektetőknek a klímaváltozással kapcsolatos tranzíciós kockázataik kezelésében. Az Entelligent a klímatudomány és a gépi tanulás optimális vegyítésével formabontó ESG befektetési megoldásokat alkotott meg.

Végezetül a Demex egy washingtoni székhelyű insurtech (biztosítási technológiai) vállalat, amely a klímaváltozás veszélyeitől tartó ügyfeleket veszi célba. A Demex vállalatok mellett többek között főbérlőket, ingatlantulajdonosokat és menedzsereket szolgál ki megoldásaival, melyek a klíma és az időjárás hatékony elemzését, és az ezekkel járó kockázatok optimális menedzselését teszik lehetővé. A vállalat segítségével ezek a szereplők hatékonyan árazhatnak be egyes klímával kapcsolatos kockázatokat, így optimalizálhatják saját üzleti tevékenységüket, emellett biztosítást köthetnek, ami védi őket a negatív végkimenetekkel szemben. 

A teljes adás a lenti linken, Spotify-on visszahallgatható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!