Legalább havi 6000 forintot költenének magán egészségbiztosításra a magyarok egy felmérés szerint

2022. április 22. 10:20

A magyarok többségének nincs magán egészségbiztosítása, bár komoly lakossági igény mutatkozik rá; a szolgáltatástól a megkérdezettek leginkább a gyors és könnyen elérhető ellátást várják, derül ki az EY kutatásából.

2022. április 22. 10:20
null

Az 1000 válaszadó bevonásával készült reprezentatív kutatás szerint tízből csak egy embernek van magán egészségbiztosítása Magyarországon, de a lakosság több mint egyharmada nyitott lenne egy ilyen jellegű szolgáltatásra. Egy szakorvosi és laborvizsgálatot tartalmazó alapcsomagért a magyarok 38 százaléka legalább havi 6 ezer forintot kifizetne, míg egy átfogóbb, kórházi ellátást is tartalmazó csomagért a válaszadók 27 százaléka 10 ezer forint feletti összeget is elköltene havonta.

A magánbiztosítástól a megkérdezettek elsősorban azt várják, hogy néhány napon belül kapjanak egészségügyi vizsgálati időpontot, és több helyszínen éjjel-nappal orvosi ügyelet álljon a rendelkezésükre. A kedvező biztosítási díjak iránti igény csak ezután következik.

A magyar társadalom a magánegészségügyi szolgáltatások és biztosítások iránt fokozódó érdeklődést mutat. A növekvő kereslet miatt egyre több hazai és külföldi szereplő lép be a piacra, ami kiélezi a versenyt az ügyfelekért, emelte ki a közleményben László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője.

A felmérés válaszadói szerint egy magán egészségbiztosítás elsősorban arra szolgál, hogy fedezze a biztosított egészségügyi ellátásának költségeit, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokat ingyenesen vehesse igénybe. Számos válaszadó eközben helytelenül azt feltételezi, hogy akiknek van magánbiztosításuk, azok állami ellátásban is gyorsabban részesülnek, illetve nem kell társadalombiztosítási járulékot fizetniük, jelezte az EY.

(MTI, címlap: MTI/Mohai Balázs)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. április 23. 10:43
Fogadni mernék, hogy egyetlen bérből és fizetésből élő ember sem szerepel a megkérdezettek között, ha egyáltalán megkérdeztek bárkit is. Ezen a reklám íráson ugyanis most tűpontossággal láthatjuk, hogyan keltenek mesterségesen igényt a multik olyasmire, ami a kutyának se kell eredetileg (sőt, lehet hogy káros is). Elkezdik leírni róla, hogy egyre többen érdeklődnek iránta és irreálisan magas összeget is adnának érte.
Kormánypárti1
2022. április 23. 10:43
És nem nyugszanak a gecik! Rohadtul csípi a szarházi szemüket, hogy a TB pénzekre nem tudták rátenni a mocskos kezüket! Nem tudom ki vagy bazdmeg, de elmehetnél a kurva anyádba a hamisított kutatásoddal együtt! Már ezerszer bepróbálkoztatok, de még mindig messze van az a kibaszott húsosfazék? Hát nem! Aki akarja, ma is annyival tömi a magán orvosok, klinikák zsebét, amennyivel kedve van. De ti mocsadékok már megint a közösbe akartok turkálni, vagy kötelező lenyúlás bevezetését szeretnétek. Majd ha a krónikus betegekre, hosszan és költségesen gyógyítható rákosokra is lecsaptok, na majd akkor pofázzatok! Ja, azok nem kellenek, mert azok csak viszik a pénzt? Hogy is szokott lenni? A biztosító nem finanszírozza? Nem fér bele a biztosítási keretébe? Na húzzatok a gecibe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!