Akkora a rezsiválság, hogy elektromos takarót oszt a brit energiaszolgáltató

2022. április 28. 18:30

A brit háztartások az emelkedő villany- és gázszámlákkal küzdenek ‒ az Octopus Energy energiaszolgáltató elektromos takarók osztogatásával próbálja orvosolni a helyzetet, így már fűteni sem kell otthon.

2022. április 28. 18:30
null

Elszegényedhetnek az alacsony jövedelmű családok

Április 1-jével az Egyesült Királyságban az energiaárak felső határa soha nem látott mértékben, 54 százalékkal emelkedett, így az átlagos fűtésszámla évi 1277 fontról csaknem 2000 fontra emelkedett.

Az Independent hírportál szerint a legnagyobb áremelkedés párhuzamosan zajlik az inflációval, amely az olyan mindennapi cikkek árát érinti, mint az élelmiszer, a ruházat és az üzemanyag. Ezzel egy időben a társadalombiztosítási járulékok és a jelzáloghitelek törlesztőrészletei is emelkednek, emiatt az alacsony jövedelmű családok elszegényedhetnek.

A BBC szerint statisztikák készítésének történetében a legsúlyosabb életszínvonal-csökkenés várható az országban.

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Elektromos takaróval helyettesítenék a radiátorokat a brit energiaszolgáltatók

Az Uswitch weboldal becslése szerint az elektromos takaró megoldást jelenthet az alacsony jövedelmű családoknak, mivel a takaró mindössze 28 penny értékű áramot fogyaszt egy éjszaka alatt – ez jóval olcsóbb, mint bekapcsolni a radiátort. Az Uswitch viszont azt is kiemelte, hogy a takaró üzemeltetésének költsége nem egységes, hiszen függ a takaró márkájától és az energiatarifától.

Greg Jackson, az Octopus vezérigazgatója szerint

A válság elsősorban azokat érinti, akik a közelmúltban a COVID-19 járvány miatt elvesztették állásukat, így nem tudják kifizetni a számláikat.

Az Octopus vezérigazgatója biztosította ügyfeleit arról, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy támogassák a bajba jutott családokat, így az elmaradt vagy késői kifizetések miatt nem fognak behajtókat küldeni hozzájuk.

Valószínűleg tovább emelkednek majd az energiaárak

Jackson figyelmeztette az ügyfeleit, hogy az árak jövő télen tovább emelkedhetnek a globális helyzettől, az időjárástól és az orosz-ukrán háború következményeitől függően: „A globális energiaárak nagyon ingadozóak, ezért bolond az, aki erős előrejelzést tesz.

Azt viszont tudjuk, hogy a következő energiaár-fedezeti időszakot a mostani árak határozzák meg, mivel van egyfajta késés a rendszerben. Tehát – hacsak a világpiaci árak nem csökkennek nagyon gyorsan –

Az Octopus azon ügyfeleinek, akik elektromos takarót szeretnének, azt tanácsolja, hogy kérjenek egyet a vállalat online segítségnyújtási eszközén keresztül, bár figyelmeztet, hogy – a készlet már most is kifogyóban van, a leginkább rászorulók pedig prioritást élveznek.

A britek már csak azért is értékelik az Octopus erőfeszítéseit, mivel más energiaszolgáltatók azt tanácsolják az ügyfeleiknek, hogy fűtés helyett ölelgessék a háziállataikat, ezzel tartsák melegen magukat a válság ideje alatt.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. július 10. 11:42
Őket nem zaklatják azért, hogy szigeteljék a házakat? Ezen a télen alig ment a fűtés, mégis mindig 22-23 fok volt. Április 3-a óta semmilyen fogyasztás nem volt a radiátorokban.
Ólat a trolloknak
2022. július 10. 11:42
A Déli Áramlatot 2014-ben leállították az Egyesült Államok és az EU agresszív támadásai miatt. A Nabucco elvben még létező projekt.
The Loner
2022. május 02. 01:36
Vazze, az elektromos takaróhoz nem kell áram ?
diós guba
2022. május 02. 01:35
Addig addig ügyeskednek, míg be kell hívniuk a Pokol erőit, azok biztos befűtenének. Hideg szobában elektromos takaró? Hogy lesz ezután a szexszel? Lehet, hogy az űripar fellendülését hozza, a szkafander minusz 180 C-ban is hatékony. Hajrá Musk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!