Minden, amit az Ethereum tokenizációjáról tudni érdemes

2022. január 03. 12:06

A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában a résztvevők a fizikai és a digitális világ találkozásánál a tokenizációról beszélnek az Ethereum rendszerében.

2022. január 03. 12:06
null

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető és Qayum Dániel, a Peak üzleti elemzője a fizikai és a digitális világ találkozásánál a tokenizációról beszélnek az Ethereum rendszerében.

A tokenizáció azt a folyamatot jelenti, amely során a fizikai világból vett javakat egy blokklánc rendszeren keresztül digitális tokenek formájában reprezentálják.

Ezek a javak lehetnek immateriális, tehát nem kézzel fogható javak, mint a szabadalmak és a márkanevek, vagy lehetnek valódi fizikai tárgyak. Az adásban az utóbbiról hangoznak el példák, így kerül bemutatásra az ingatlan tokenizáció, valamint a műtárgyak NTF-s, vagyis nem helyettesíthető tokeneken keresztüli megtestesítése. Az Ethereum kapcsán kifejezetten kiemelt téma a tokenizáció, hiszen számos fejlesztés a blokklánc rendszer tokenizációs szabványainak köszönhetően tudott létrejönni. Az ERC-20 például több, mint 10 ezer kriptovalutának és tokennek szabott már keretet, de az ERC-721 és az ERC-1155, valamint az ERC-1400 és az ERC-1404 szabványok is nagy mértékben hozzájárultak az NFT-k és a security tokenek világainak fellendüléséhez.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!