Techguru: A nemzetek vehetik fel a harcot az agyhalott globális diktatúrával

2021. november 05. 12:13

Thiel szerint az Egyesült Államokban épp „elszabadult, nem átmeneti infláció” és „a Fed teljes csődje” bontakozik ki, ami annak az eredménye, hogy az eltérő véleményeket az USA vezetése nem tűri el.

2021. november 05. 12:13
null
Fekete Kíra
Fotó forrás:Dan Taylor/Heisenberg Media
Fotó forrás:Dan Taylor/Heisenberg Media

Egy világállam, egy vélemény

Peter Thiel arra figyelmeztet, hogy a félretájékoztatás napjainkban központosítva valósul meg és hatalmas problémát jelent, mivel „hamis konszenzust” szül.

Október 31-én a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (National Conservatism Conference) tartott beszédében Peter Thiel azzal érvelt, hogy

a hamis konszenzus elfojtotta a vitát fontos kérdésekben, beleértve a Covidot, az amerikai katonai jelenlétet Afganisztánban és az amerikai gazdaságban zajló inflációt.

Thiel a konferencián példákat említett arra, amit „a különböző gondolkodásmódok elképesztően elmezavaros állapotának” nevezett, amely tapasztalható a politikai és tudományos gondolkodásban is.

Kiemelte Dr. Jay Bhattacharya stanfordi professzor esetét, aki a maszkok hatékonyságát vizsgálta, majd az eredmények birtokában szkepticizmusának adott hangot a maszkokkal kapcsolatban, azonban tudományos vita helyett egy lejárató kampány indult ellene. A Stanford Egyetem kampuszán plakátokat ragasztottak ki a professzor arcáról, amelyek – a The Federalist szavaival élve – „összekötötték őt a floridai Covid halálesetekkel”.

Thiel bírálta a szerinte a tudományban tapasztalható túlzott dogmatizmust, amit számára a háztartások tudományba vetett vakhitét hirdető dekor poszterek testesítenek meg.

A milliárdos üzletember számára ez a poszter illusztrálja a tudományba vetett vakhitet
A milliárdos üzletember számára ez a poszter illusztrálja a tudományba vetett vakhitet

A dogmatikus gondolkodás sodorja a csőd szélére az Egyesült Államokat

„Amikor a dolgokat tudománynak kell nevezni, akkor tudjuk, hogy nem azok – mint például a klímatudomány vagy a politikatudomány” – vélekedett Thiel.

Szerinte ugyanez a dogmatizmus vezetett ahhoz, hogy az Egyesült Államok két évtizeden keresztül sikertelen politikát folytatott Afganisztánban.

„Ha létezik a félretájékoztatási probléma, akkor az egy központosított félretájékoztatási probléma – és ez a félretájékoztatás az Igazságügyi Minisztériumból ered" – mutatott rá Thiel.

„A nacionalizmusra úgy gondolunk, mint a homogenizáló, agyhalott, totalitárius világállam korrekciójára” – tette hozzá később. „Ez egy nagyon fontos korrekciós eszköz ezen a ponton” – hangsúlyozta.

Thiel felszólította a rendezvény résztvevőit, hogy bátran vitatkozzanak egymással, és kerüljék el az ilyesfajta „hamis konszenzust”.

„Remélem, nem fognak egyetérteni egymással” – zárta előadását.

Borítókép: MTI/EPA/Andrew Gombert (szerk.)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Láncfűrészes Attasé
2021. november 06. 15:28
Mutasd, meg légyszíves, te nyomorult analfabéta, hogy pontosan melyik hozzászólásomban éltettem a nyomorult Gyurcsányt. Ha nem megy, akkor meg takarodj, barom.
nanemáne
2021. november 06. 15:28
Éljen a szem kilövető! Igaz -e trollsenki?
Láncfűrészes Attasé
2021. november 06. 15:28
Nyilvánvalóan van mit kritizálni ezeken, de nézzük meg pontonként, mi is áll ezzel szemben: a nácioidok, trollmagyarok, trollsenkik "értékes" Hochkultur-ja: 1. A tudomány zsidó ármány, bezzeg a katolikus inkvizíció jóvót, a globális felmelegedés kamu, a vakcina is a háttérhatalom kamuja. 2. A nőknek a konyhában van a helyük, mérnemszülnek, mérnemkussolnak, mert csak, dögöljenek meg a feministák. 3. Dögöljenek meg a feketék, kivéve a fradiban, akiket sztárolni kell, hajráfradi. 4. Éljen a féknyúz, mert csak, Józsibácsi jobbantuggya aztat a kamionparkolóból meg a taktaharkányi kocsmapult mellől. 5. Dögöljön meg a migráns, lőnibeléjük, mindenkibe, ha nem magyar és nem tapsol a Óbánnak, mert akkor egy büdös zsidó. 6. Dögöljenek meg a buzik, mert csak. 7. Mindenki dögöljön meg, mindenkinek a kurvaannyát.
B_kanya
2021. november 06. 15:27
"Bányász" haver mondta, hogy reméli, a bitcoin lesz 70e dollár év végére. Mindtam neki, hogy jó, csak nehogy 3000 dollár legyen a Big Mac.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!