Biden újra az ingyenpénzosztást választotta a munka támogatása helyett

2021. november 02. 16:45

Egyre több szakembert aggaszt Biden ingyenpénzosztása. A Wall Street Journal szerkesztőbizottsága, valamint néhány republikánus üzletember arra hívta fel a figyelmet, hogy a Biden által bevezetett, gyermekek után járó adójóváírás tulajdonképpen egy univerzális alapjövedelemnek felel meg és egyre több ember marad inkább otthon ahelyett, hogy munkát vállalna.

2021. november 02. 16:45
null
Takács Zsolt

A demokraták által támogatott 3,5 billió dolláros Build Back Better Act alapvető célja az emberi infrastruktúra fejlesztése, így ez a törvényjavaslat tartalmazza a gyerekek után igénybe vehető adójóváírást is, ám Adam Andrzejewski, amerikai üzletember szerint

Biden a gyermekkel rendelkező emberek számára vezetne be általános alapjövedelmet.

„A szociális biztonsági háló kiterjesztése egy felturbózott gyermekek után igénybe vehető adókedvezményként tulajdonképpen egy univerzális alapjövedelem, ami visszaveti a munkakedvet és ráadásul egybillió dollárjába kerül az államnak” – írja a Wall Street Journal (WSJ) szerkesztőbizottsága.

A Wall Street Journal szerkesztőbizottsága szerint a 2025-ig érvényben lévő adókedvezményt a jövőben sem a Kongresszus, sem a Fehér Házat irányító párt nem fogja visszavonni.

A demokraták a márciusban bevezetett Covid-19 segélytörvény részeként növelték a 2021-es adókedvezményt a hat éven aluli gyermekek esetében 3600 dollárra, míg az idősebbek esetén 3000 dollárra a korábbi 2000 dollárról, amit 2017-ben vezettek be a republikánus döntéshozók. Az adójóváírásra

akkor is jogosultak a gyerekkel rendelkező amerikai családok, ha egyáltalán nem volt jövedelmük az adott évben.

Az amerikai adóhatóság már júliusban elkezdte a havi adójóváírások kifizetését azoknak, akiknek nincs jövedelemadótartozásuk. A WSJ szerkesztőbizottsága szerint

a havi kifizetésekkel lehet igazán rászoktatni az embereket az ingyenpénzre.

Gyermekszegénység csökkentése

Egyes szakértők szerint a gyermekkedvezmény a felére csökkentheti az Egyesült Államokban a gyermekszegénységet, de Robert Doar jóléti programokkal foglalkozó amerikai akadémikus és üzletember arra figyelmeztet, hogy az esztelen, körülményektől független pénzkifizetések papíron javíthatják a családok gazdasági helyzetét, de nem járulnak hozzá a körülmények javításához, illetve nem ösztönöznek munkavállalásra, pedig

az amerikai gazdaságnak óriási szüksége lenne munkaerőre.

Az Egyesült Államokban ma 10 millió betöltetlen munkahely van. Doar szerint az ingyenpénzosztás helyett az embereknek inkább munkát kellene kapniuk.

(Borítókép: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. november 16. 10:46
Nagyon buta egy ember vagy te. Nézz utánna hogy azokat az eu pénzeket mire lehet fordítani. Az eu a büdös életben nem adott, és nem is fog adni pénzt a lakósság adócsökkentésére, életszínvonalának növelésére. Aki ezt a dumát beveszi, az olyan hülye mint a fasz. Egy-két kattintással utána lehet járni hogy mire adnak pénzt. A java egyenes ágon vissza van folyatva valamelyik másik tagállam zsebébe, vagy valamelyik civíl szervezetnek álcázott NGO számlájára, ideológiai faszságok finanszírozására. A lakósság a büdös életben nem kapott az eu-tól egy kalap szart sem, és nem is fog.
lemez
2021. november 16. 10:45
Bmeg ennyi húlyeséget honnan szedtél.A magyarok 2/3-a neres te barom.Korrupció mindig csak a baloldalon van,azért nem fejlódótt az ország 2010-ig.A korrupt birákat nem lehet lemondatni,esetleg áthelyezik,lásd Szegedet.
szarcsi1
2021. november 16. 10:45
Nálunk is ez lesz ha a hódmezővásárhelyi suttyó és gyurcsány győzne jövőre.
Akitlosz
2021. november 16. 10:45
Na és melyik üzletember dolgozna annyiért, amennyiért elvárja, hogy neki dolgozzanak mások?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!