A fintech világ legfontosabb októberi történéseit szedtük csokorba

2021. november 24. 16:54

A Fintech Világa adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a Peak Science tanácsadói csapata által elkészített Októberi Fintech körképről beszélgetnek.

2021. november 24. 16:54
null

A körkép célja, hogy segítségével minden hónapban körvonalazódjanak a meghatározó trendek a fintech szektorban, legyen szó termékfejlesztésről, terjeszkedésről és friss megállapodásokról. 

Október egyik meghatározó trendje a kkv-kat célzó fintechek előretörése volt, ez a folyamat egyébként már jó ideje megfigyelhető, különösen látványos a vállalati költségmenedzsment megoldásokat és költségkártyát szolgáltató fintechek népszerűségének növekedése.

Szintén látványos volt a családi bankok előretörése,

hiszen többek között új edukációs megoldást jelentett be a GoHenry, fontos tőkét vont be az amerikai Copper Banking, valamint a gyermekek szülei felé is elkezdett nyitni az amerikai Greenlight, vagyis eseménydús hónapot zárt ez az alszektor is októberben.

Továbbra is slágertéma volt a BNPL, főként a Klarna hallatott magáról sokat októberben, hiszen jelentős megállapodást kötöttek a Stripe-pal és a Wix-szel is, majd felvásárolták az utazás tervezési szolgáltatást nyújtó Inspirockot. A svéd vállalat emellett új funkciókkal bővítette szolgáltatását, amivel vélhetően a BNPL veszélyeit érintő kritikák élét szeretnék elvenni, éppen ezért nagyobb választási lehetőséget és kényelmet biztosítanak mostantól az ügyfeleknek. 

A lenti linken meghallgatható adásban a résztvevők számos további kérdést megvitatnak, például a tőkebevonások terén tapasztalt trendeket és a kriptovaluták aktuális helyzetét.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!