Fokozódik a járványügyi rémuralom: Ausztrália befagyaszthatja a szabályszegők bankszámláit

2021. november 03. 16:03

A világjárvány kezdete óta Ausztrália már-már diktatúrára hajazó intézkedésekkel terrorizálja a lakosságot – a közparkokban letartóztatják az embereket, mert nem viselnek maszkot és egészséges embereket kényszerítenek többhetes karanténba.

2021. november 03. 16:03
null
Fekete Kíra

Az ausztrál kormány a saját polgárait fenyegeti

„Az ausztrál kormány megtiltja az állampolgároknak, hogy hivatalos engedély nélkül elhagyják otthonaikat, kötelezi a maszkviselést még akkor is, ha az emberek a szabadban vannak és távolságot tartanak, beveti a katonaságot, hogy betartassa ezeket a szabályokat, betiltja a tüntetéseket, valamint letartóztatja és bírságot szab ki az ellenszegülőkre” – írta meg korábban a Makronóm

Az ausztrál kormány azóta sem tétlenkedik, a Daily Mail tudósítása alapján az elmúlt napokban a szabályozások odáig fajultak, hogy

az állampolgárokat – amennyiben nem fizetik ki a vírushelyzetre vonatkozó szabályok megsértéséért járó bírságot – a bankszámláik befagyasztásával és az otthonuk lefoglalásával fenyegetik.
Fotó: Getty Image
Fotó: Getty Image

Kötelező karantén saját költségen

Vagy oltatnak, vagy felmondanak – sok ausztrál állampolgárnak csak ez a két választási lehetősége maradt, ez nagyban megnehezíti a bírságok kifizetését. A Daily Mail jelentése szerint „azok a queenslandi lakosok, akiket a Covid szabályainak megsértéséért bírságoltak meg, azt kockáztatják, hogy a kormány 5,7 millió dollár visszafizetésének behajtása érdekében lefoglalja az otthonukat és befagyasztja a bankszámlájukat.”

Az ausztrál adatok szerint a nagy északkelet-ausztráliai államban több mint 3000 állampolgár nem fizette még be a kiszabott bírságot – a jelenlegi szám ennél jóval magasabb lehet, mivel az utolsó rendelkezésre álló adatok csak szeptember végéig követik nyomon a bírságok alakulását.

„Jogosan várják el a queenslandi lakosok, hogy az »utazók« (karanténba vonulók) fizessék ki a szállodában töltött idejüket és ne az adófizetőket terhelje a számla” – idézi a Queensland Health, egy minisztériumi egészségügyi szervezet szóvívőjét a Brisbane Times

A Queensland Health magánbehajtót is alkalmaz annak érdekében, hogy a szállodai karantén közel 5,7 millió dolláros összegét behajtsák az embereken. 

Borítókép: MTI/EPA-AAP/James Ross

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pepemaci
2021. december 23. 09:08
Én például azok táborába tartozom, akik szerint Chris Nolan egy zseniális filmes, nagyszerű alkotásokkal, aki ugyanannyira alkalmazza a legmodernebb technológiákat a munkája során és ugyanannyira hagyományörző is. (Lásd: FILMkészítő, ahogy nevezi magát, nem Digitális-készítő...) Én a filmjeit két csoportra osztom. Az egyik csoportba azon filmjei tartoznak, amit meg kell nézni néhányszor, hogy megértsd és aztán beleszeress, hogy utána meg akard nézni még számtalanszor. (Nekem az Inception ilyen volt.) A másik csoportba azok, amelyekbe az első megnézés után is beleszeretsz, hogy aztán még akárhányszor meg tudd / akard nézni. Például az Interstellar. Persze nem árt, ha tudsz Nolan sorai közt olvasni, hisz az Interstellar sem a csillagközi utazásról szól... :) És ha már fizika... olvass utána, hogy hány és hány matematikussal egyeztetett az Interstellar forgatása előtt annak érdekében, hogy a történetben a lehető legkevesebb legyen a fantasztikus és a legtöbb a tudományos elem. Hosszú hónapokat töltött ezzel, igen neves matematikusok bevonásával. Igy a precizitása sem vonható kétségbe, az pedig, hogy álmodozó és náha fantáziál... joga van hozzá és szerintem sokak örömére teszi ezt. :) De - ugye - az élet attól (is) szép, hogy nem gondolkodunk egyformán és nem szeretjük mindannyian ugyanazokat a dolgokat. :) Lábjegyzet: A filmkészítő emberek mesemondók, fantáziás képzelgők, álmodozók, (más) világ teremtők... Különösen azok, akik - mint Nolan - maguk írják forgatókönyvvé a maguk ötleteit, hogy aztán maguk rendezzék is kerek egésszé és mások által megnézhetővé az álmokat. Nem próféták és nem kinyilatkoztatók. Emberek átlag feletti vizualitással. Ennyi. Egyik sem idióta barom, amiért nem teszenek neked a filmjei és egyik sem Atyaúristen, amiért tetszenek a filmjei neked. Ha megérted, amikor hozzád szól, akkor hozzád beszél. Ha nem érted meg, akkor nem akart hozzád beszélni. :)
gonterl
2021. november 14. 17:51
Ha az állam beleavatkozik a bankok ügyeibe, akkor a bankok ügyfelei elhagyják az így prostituálódó bankokat. Ez egyértelműen leértékeli a bankszámlákat, és felerősíti a párnacihák pozícióját.
Macskaszerelde
2021. november 14. 17:50
Mondjuk nem büszkélkednék vele, hogy a Tenet sztoriját nem értem. Minden szájba van benne rágva, utána pedig elemi logika, csak figyelni kell és értelmezni (pont ez az értelmezés adja az élvezetet benne). Hasonló sztorik is léteznek. Nem mondom, hogy tökéletes, de érdekes és jó film, viszont messze nem az az érthetetlen valami, aminek egy-két emberke beállítja.
Einar
2021. november 14. 17:50
Te nem tudsz gondolkodni. Mások egyszerű gondolatait vagy csak képes visszaböfögni, ha elégszer a szádba rágták már. Ne aggódj, jó hír, hogy sok van a hozzád hasonlókból, nem vagy egyedül! Tippelj, szerinted hány oltást fogsz életben kapni "önkéntesen" világjárványra való hivatkozással? Hány oltásnál jutna eszedbe, hogy azért kicsit fura, hogy mindez véletlenül történt így. Persze, meg fogod vonni a vállad, és te leszel az, aki az ilyen gondolatokért a legkéjesebb vigyorral konteóslaposföldhívőzől majd le másokat. Mert olyan kényelmes hülyének lenned.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!