MLBKT: Tovább emelkedett a beszerzésimenedzser-index

2021. augusztus 02. 09:25

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított júliusi értéke 55,6-ra emelkedett a júniusi 55,0 pontról. Eszerint a válaszadók az előző hónaphoz képest negyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be – közölte hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

2021. augusztus 02. 09:25

Az idei érték felülmúlja a 52,6 pontos hosszú távú júliusi átlagot és meghaladja az elmúlt három év 51,0 pontos átlagát.

A részindexek között az új rendelések mennyisége és a termelési mennyiség továbbra is dinamikus emelkedést mutat, a vásárolt készletek mennyisége szinte megtartotta múlt havi erős növekedési ütemét, és a foglalkoztatottság alindexe is csak minimálisan vesztett az emelkedés üteméből. A szállítási átfutási idő értéke – újabb csökkenés mellett – továbbra is rendkívül alacsony értéken maradt és az átfutási idők hosszabbodását jelzi számos válaszadónál, ami a globális ellátási láncok működésében érzékelhető problémákra utal.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!