Elindult a fellendülés a kínai szolgáltató szektorban

2020. szeptember 22. 12:13

A korlátozások enyhítésével és a társadalmi távolságtartás betartásával az élet kezd újraindulni Kínában, ennek köszönhetően a szolgáltató szektorban is megindult a fellendülés.

2020. szeptember 22. 12:13
null

Kínában a nem ipari beszerzésimenedzser-index augusztusban 55,2 százalékpontra nőtt a júliusi 54,2 pontról.

A mutató 2018 óta nem volt ilyen magas.

A növekedést a szolgáltató szektor húzta fel, ami augusztusban 54,3 pontra nőtt a júliusi 53,1 pontról. Az építőiparban a hangulat 60,5 pontról 60,2 pontra csökkent.

Kína PMI mutatójaA PMI értéke a hotelek, a vendéglátás, a kulturális és szórakoztató-szektorokban 57 pontra nőtt augusztusban. Az NBS statisztikusa, Zhao Qinghe szerint a belföldi járványhelyzet stabilizálódott, amelynek következtében az állampolgárok fogyasztása növekedni kezdett.

Kínában az ipari beszerzésimenedzser index 51 pontra csökkent a júliusi 51,1 pontról. Kína az első nagy gazdaság, amely növekedni tudott a vírus után, 3,2 százalékkal a második negyedévben.

A kínai kereskedelmi forgalom továbbra is gyenge maradt, éves bázison 1,1 százalékot csökkent.

A Capital Economics közgazdászai szerint egy befektetés-alapú fellendülés megerősíthetné a fogyasztói hangulatot és a háztartások kiadásait, ez még inkább sínre helyezné az egész gazdaság növekedését.

(Borítókép: MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!