A Ford kifejleszti saját akkumulátorait az elektromos autói számára

2021. május 10. 20:40

A folyamatos fejlődés elengedhetetlen a vállalatok számára, ennek érdekében a legtöbben hatalmas összegeket fordítanak a technológiai innovációkra és újításokra. Nincs ezzel másképpen a Ford sem, nemrég jelentették be egy új kutatási és fejlesztési központ terveit, melyet azzal a céllal hoznak létre, hogy egy nap a vállalat saját maga képes legyen legyártani az elektromos járműveihez szükséges különböző akkumulátorokat.

2021. május 10. 20:40
null

Az új akkumulátor-kutatási központban a következő generációs lítium-ionos és szilárdtest akkumulátorok fejlesztésére összpontosítanak. Olyan gyártási technikákat fognak kipróbálni, amelyek lehetővé teszik a vállalat számára, hogy a későbbiekben igazi áttörést érhessenek el. 

A Ford Ion Park névre keresztelt létesítmény Michigan délkeleti részén épül, nem messze a vállalat központjától. 19000 négyzetméteren terül el és 150 dolgozónak ad otthont, akiknek célja újgenerációs energiaforrások kifejlesztése a cég elektromos járműveihez. Ez magában foglalja a lítium-ionos és szilárdtest akkumulátorok fejlesztését és gyártását. Emellett a teljes ellátási lánc optimalizálására is törekednek, egészen az anyagok kitermelésétől a már kiöregedett akkumulátorok újrafeldolgozásáig. 

Hau Thai-Tang, a Ford termékpolitikai és operatív vezetője elmondta, hogy szerte a világon tervezik gyártani a teljesen elektromos járműveiket.

Úgy gondolják, hogy egyre fontosabb az embereknek, hogy a közlekedésük során minimalizálják a károsanyag-kibocsátásukat és ennek egy rendkívül élménydús módja, ha ezt elektromos járművel érik el. Az új fejlesztés lehetővé teszi a Ford számára, hogy felgyorsítsák a folyamatot, így idővel még több, jobb minőségű és alacsonyabb költségű elektromos járművet dobhatnak piacra. 

A Ford Ion Park leendő igazgatója, Anand Sankaran úgy véli, az új laboratórium arra hivatott, hogy olyan akkumulátorokat fejlesszenek ki, melyek megfelelnek mind az ügyfelek igényeinek, mind pedig az autók számára garantálják a tökéletes működést. A 185 millió dollárból felépülő komplexum jövőre nyitja meg kapuit.  

A cikk szerzője Fülöp Réka.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!