Szingapúri startup: ne a szegénység határozza meg a továbbtanulást

2021. április 10. 21:27

A felsőoktatás finanszírozása állandó problémaként van jelen a délkelet-ázsiai területeken, ahol a költségek csaknem az egy főre jutó GDP dupláját jelentik. Sokan magas kamatú hiteleket vesznek fel, míg másoknak ismerősöktől, barátoktól kell kölcsönkérniük, azonban egy idő után nem tudják tovább finanszírozni az oktatást, így a diákok lemorzsolódnak.

2021. április 10. 21:27
null

Erre a problémára kínál megoldást a szingapúri székhelyű ErudiFi startup új tervével. Jelenleg 50 akkreditált egyetemmel és szakközépiskolával működnek együtt Indonézia és a Fülöp-szigetek területén, ahol sok hallgató korlátozott anyagi lehetőségekkel rendelkezik. 

Az együttműködésnek köszönhetően olyan törlesztőrészleteket kínálnak fel, melyeknek kamata akár 0 százalék is lehet, a törlesztőidő pedig 12-24 hónap között mozoghat. 

Részletfizetési terveik lehetővé teszik a hátrányos helyzetben lévő diákok oktatásban való részvételét, miközben az intézmények toborzásának növelésében is segítenek. Így elérhetik, hogy minél kevesebb diák morzsolódjon le pénzügyi nehézségeik miatt. 

A nehezebb pénzügyi helyzetben lévőknek itthon sem kell lemondaniuk felsőfokú tanulmányaikról, hiszen a kamatmentes Diákhitel 2-nek köszönhetően a tandíj könnyen fedezhető. A hitel minden aktív jogviszonnyal rendelkező, 45. életévét be nem töltött egyén számára igényelhető. 

A törlesztést a jogviszony megszűnése utáni negyedik hónaptól kell megkezdeni, így a tanulók felsőoktatási éveik alatt kizárólag a tanulmányaikra koncentrálhatnak. A két gyermekes anyukák esetében pedig a hitel felét, 3 gyermeknél az egész összeget elengedik, így azoknak a felnőtteknek is lehetőségük van beülni az iskolapadba, akiknek a gimnáziumi évek után ez nem adatott meg.

Mivel a mai tudásalapú társadalom alappillére az oktatás, ezért mindenki számára biztosítani kell, hogy kedvezőtlen pénzügyi helyzetük ne álljon a szakmai jövőjük megteremtésének útjába.

A cikk szerzője Pál Fanni
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!