Saját környezetünkben fogadhatjuk vendégeinket a virtuális térben

2021. április 17. 12:28

A Spatial bejelentette legújabb frissítéseit, melyeknél figyelembe vették az ügyfelek kéréseit is. Már eddig is nagyban könnyítette az alkalmazás azoknak a munkáját, akik olyan csoportban vagy cégnél dolgoznak, ahol a nagy távolságok miatt nincs lehetőség a személyes részvételre egyes meetingeken. Az elmúlt egy évben azonban, a vírus miatt általánossá vált otthoni munkavégzés.

2021. április 17. 12:28
null

Vendégségben a világ másik végén

A Spatial már eddig is törekedett rá, hogy összekapcsolja a valóságot a virtuális térrel. Így lehetőség volt saját fénykép feltöltésére, melyből az alkalmazás elkészítette az avatarunkat. Most azonban még egy lépéssel tovább mentek. Már a saját fizikai környezetünk képét is feltölthetjük, ezzel még valóságosabbá tehetjük az élményt. A világ másik felén élő barátunk így bármikor vendégeskedhet nálunk, otthon a szobában. 

Ledőlt a Bábeli torony

Egy másik fontos új kiegészítő funkció az élő fordítás, mely a Pro felhasználók számára érhető el. A több mint 30 nyelvet támogató valós idejű fordító segítségével már nem csak egy szobába kerülhet a világban szétszórt nemzetközi team, de az sem akadály, ha néhányan nem beszélik a közösen használt nyelvet. Ezen kívül a Spatial bővült még kültéri környezet funkcióval, térbeli audio fejlesztésekkel, szelfibottal, továbbfejlesztett avatar testreszabási lehetőségekkel, és erősebb alapot kapott, hogy a nagylétszámú találkozók lebonyolítása is zökkenőmentes legyen. 

Kreatív csapat, segítő szándék

A 2016-ban alapított Spatial egy olyan amerikai cég, mely a számítástechnika kollektív jövőjét igyekszik megalkotni 3D tervező és AR/VR szakértő csapatával. Céljuk, hogy a munka világát és a munkavégzés körülményeit átalakítsák az aktuális kihívásokhoz igazodva. 

Anand Agarawala vezérigazgató szerint a valós idejű 3D-s meetingek a világjárvány miatt végképp szükségessé váltak, ők pedig örömmel teremtik meg ennek lehetőségét. 

Természetesen nem céljuk a személyes munkát és találkozásokat helyettesíteni, de a Spatial 3.0 bármely vállalat számára kényelmes megoldást nyújthat a megváltozott helyzetben. Az igazgató bízik abban, hogy hamarosan a Spatial ugyanolyan szerves része lesz a mindennapi munkavégzésnek, mint például a Google Docs.

Virtuális valóságot mindenkinek

A Spatial büszke arra, hogy könnyen hozzáférhetővé tudják tenni a virtuális valóságot széles rétegek számára. Már egyszerű asztali felhasználóként, vagy vendég hozzáféréssel is elérhető az alkalmazás, még regisztrációra sincs szükség. Így egy gyors értekezletnél annak hiánya sem okozhat fennakadást. A Spatial letölthető Oculus Quest, HoloLens, Magic Leap, Nreal, iOS és Android rendszerekre is.

A cikket fordította Papp Helga.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!