Megmutatjuk az ipar jövőjét (2. rész)

2021. április 18. 21:40

Cikksorozatunk újabb epizódjában az autóipar forradalmi újításait tekintjük át, amelynek változásai már túlmutatnak magán az autógyártáson. Az eszközön megvalósuló innovációk feltehetően újra szervezik a közlekedés morális és íratlan szabályait.

2021. április 18. 21:40
null

Elektromos és önvezető autók

Az elektromos autók nem a legmodernebb technológiát fémjelzik, már egy ideje az utakon vannak, de az elvitathatatlan, hogy egyre jobbak lesznek. Mondhatni finomhangolás zajlik a tökéletesség útján. Az autó akkumulátorok hosszabb élettartamúak, a töltőállomások infrastruktúrája növekszik. A látványos fejlődésnek köszönhetően az önvezető technológiákba egyre nagyobb kedvvel fektetnek be, és fejlesztik azt.

A Tesla már kifejlesztett egy komplex Autopilot üzemmódot, amely bizonyos mértékben átveheti a vezetés irányítását. Jelenleg az önvezető autók 1-5 szinten besorolhatóak. Elon Musk azt ígérte, hogy hamarosan egy ötös szintű önvezető autóval rukkolnak elő.  

A Bosch Budapesti fejlesztési központja is folyamatosan dolgoznak az önvezető autó technológia megoldásain és gyártásán. A Chassis Systems Control, az egyik legnagyobb egység a Boschon belül, mely összefogja a vezetéstámogató rendszereket, az önvezető autóval kapcsolatos fejlesztéseket, valamint az olyan területeket is, mint az aktív (ESP) és passzív biztonsággal foglalkozó berendezéseket. 

Repülő autók

Ha nem marad hely az utakon, előbb utóbb más megoldásban, például repülésben kell gondolkodni. Már rengeteg érdekes repülő autóminta létezik, amelyek azt mutatják, hogy ez egy reális jövőbeni lehetőség. 

De akár más alternatív utazási lehetőségekben is elkezdhetünk gondolkodni, mint például a jetpack-ok, melyek évtizedek óta népszerűek a feltalálók és az adrenalinfüggők körében.   

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!