Az Egyesült Királyságban hatalmas összeget fektetnek az egészségügy fejlesztésébe

2021. április 22. 11:53

Az Egyesült Királyságban a gyártók több mint 20 millió font (8 milliárd forint () összegű tőke-támogatásra pályázhatnak gyógyszerek és diagnosztikai berendezések gyártására. Az alap már nyitva áll azon magánszektorbeli pályázók számára, akik humán gyógyszerek, orvosi diagnosztika, orvosi technológiák (MedTech) gyártásával foglalkoznak.

2021. április 22. 11:53
null

A BIVDA, a brit in vitro diagnosztikai vállalatok szakmai szövetsége üdvözölte a támogatási lehetőséget. 

Az alap nyitva áll az engedéllyel rendelkező gyógyszerek, az orvosi diagnosztika és az orvostechnikai eszközök gyártói számára. A projektek minimális összköltsége 8 millió font (3 milliárd forint), felső határ nélkül. Azon projektek számára is nyitva áll a lehetőség melyek, új létesítményt, bővítéseket, új termékcsaládokat, berendezéseket vagy egyéb tőkeköltségeket nyújtanak a gyártólétesítmények korszerűsítésének hátterében. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat, de mindegyiknek különböző projektre kell szólnia.

In vitro diagnosztika – IVD

Minden olyan orvostechnikai eszköz, amely, mint reagens, reagens származék, kalibráló, kontrollanyag, reagens készlet, készülék, berendezés, gép vagy rendszer, önmagában vagy más eszközzel együttesen alkalmazva, a gyártó meghatározása szerint emberi szervezetből származó minták – ideértve a vér- vagy szövetadományozást is – in vitro vizsgálatára szolgál kizárólag, vagy elsősorban azzal a céllal, hogy információt nyújtson. 

A BIVDA vezérigazgatója, Doris-Ann Williams számolt be az alap fontosságáról: 

„Az alappal az Egyesült Királyság diagnosztikai ágazatában azt kívánják elősegíti, hogy a betegek minél hamarabb hozzáférjenek az élvonalbeli orvosi technológiákhoz. A BIVDA további kutatás-fejlesztési támogatást kért a költségvetés benyújtásában, mely jó irányba tart. A cél, hogy erős, növekvő brit IVD-ipar jöjjön létre, mely felkészült a jövőbeni kihívásokra. Létfontosságú annak biztosítása, hogy a megfelelő infrastruktúrával álljanak a jövő járványaira és egészségügyi kihívásaira.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!