Angliában letesztelték az első 5G villamost

2021. március 20. 15:25

Kipróbálásra került a világ első 5G villamosa West Midlands régióban. A technológiai tesztelésének elsődleges célja az volt, hogy információt nyújtson azok számára, akiknek akadálymentesített szükségleteik vannak.

2021. március 20. 15:25
null

Az angliai West Midlands metró, a West Midlands 5G (WM5G) és a GoMedia által lefolytatott próba során, a 35-ös villamos az első, amely teljesen 5G alapon szántotta fel a síneket. 

A villamost és számos megállóját innovatív akadálymentesített megoldással látták el, amely a beruházók szerint költséges elektronikus hardveres kivitelezés mellőzése nélkül vezethető be a tömegközlekedésben.

Az akadálymentesített közlekedést használók információ hiányára megoldást kínál az új technológia. A próba célja, hogy a látássérültek önálló utazásainak számát növelni lehessen. Így megfelelő időben és pontosan tájékoztatja azon utasokat, akiknek további segítségre van szükségük egy állomáson vagy a közlekedési hálózaton. A releváns információkat az utasok az általuk igényelt formátumban, okoseszközeire, 5G mobilhálózatokon keresztül kapják meg. A fejlesztésben együttműködtek a Vakok Királyi Országos Intézetével (RNIB).

A valós idejű információkhoz, például az utasok számához való hozzáférés lehetővé teszi az üzemeltetők számára a kapacitás kialakítását, az állomások és a fedélzeti szolgáltatások zsúfoltságának minimalizálását. Emellett biztonságosabbá tehető és jobban igazíthatóak az utazások a valós idejű utasok igényeihez, ez pedig rugalmasabb, költséghatékonyabb szolgáltatást jelent.

Az innováció jövőbeni előnyei magukban foglalják az összes utas számára nyújtott plusz szolgáltatásokat, mint például a hálózaton keresztül sugárzott tartalmak elérését, élő televíziót és rádiót.

Chris Holmes a WM5G közlekedési programigazgatója üdvözölte a finanszírozást, mely szerinte forradalmasíthatja a régió közlekedését:

"Izgatottan várjuk, hogy milyen innovációs előnyökkel rukkolnak elő új partnereink, mi támogatni fogjuk őket a valós és kézzelfogható előnyök megvalósításában."

A lehetőség, mellyel az utas információhoz jut, új kapukat nyit meg azok számára, akik eddig csak korlátozottan tudták igénybe venni a tömegközlekedés adta lehetőségeket. A tervek szerint a projekt 2021 végéig tart, amely során további innovatív szolgáltatásokat próbálnak ki és tesztelnek az olyan területek javítása érdekében, mint a közúti és a vasúti üzemeltetés hatékonysága, összekapcsolt közlekedés vagy az utas élmény.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!