Varga Mihály: A magyar pénzintézetekre a nehéz időkben is számítani lehet

2021. február 16. 16:25

A koronavírus-járvány bebizonyította, a magyar pénzintézetekre a nehéz időkben is számítani lehet – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán megjelent bejegyzésében kedden.

2021. február 16. 16:25
null

Hozzátette: a gazdasági károk enyhítését nagyban segítette a bankok együttműködése a hitelmoratórium során, a tavalyi 55 milliárd forintos, rendkívüli befizetésük a költségvetésbe, ahogyan a vállalati hitelezésben mutatott teljesítményük is.

„A Magyar Bankszövetség vezetőivel, Radovan Jelasity elnökkel, Becsei András alelnökkel és Kovács Levente főtitkárral arról tárgyaltunk, hogy a magyar gazdaság újraindítását milyen eszközökkel támogathatják a pénzintézetek” – közölte Varga Mihály.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. február 19. 19:37
0,01% betéti kamat - tehát folyamatosan lopja a pénzt a bankszámlákról 20% hitelkamat 2000-szeres különbség. Akkor mi lenne, ha nem lehetne számítani a magyar pénzintézetekre?
Nehidd El
2021. február 16. 17:51
Naponta kell szembesülnünk azzal, hogy mi és mennyire másképpen történne a válságkezelésben, ha az utóbbi 10 évben nem sikerül megtörni az örökké osztogató-fosztogató ballib hatalmat. Az ember bele sem mer gondolni, hogy milyen állapotok lennének itt, úgy az egészségügyben, mint a gazdaságban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!