Az amerikai hadsereg autonóm járműveket tesztel

2021. február 25. 22:58

Az amerikai hadsereg kutatói autonóm járművekkel kezdtek kísérletezni egy új tesztlétesítményben az Aberdeen Proving Groundon (APG) belül, a Maryland-i Middle Riverben.

2021. február 25. 22:58
null

Az APG 200 hektárt biztosít a Hadsereg Kutató Laboratóriumának (ARL) az autonóm járművek teljesítményének tesztelésére és finomítására. A területen csaknem egy évszázada végez teszteket az amerikai hadsereg, ahol korábban lőszereket és fegyvereket fejlesztettek és vizsgáltak.

Az egyedülálló kutatási intézményt, kifejezetten az autonóm és az intelligens rendszerekben működő pilóta nélküli technológiák alap- és alkalmazott kutatásának céljából hozták létre. Ezek a rendszerek komplex környezetbe integrálják a mesterséges intelligenciát, az autonóm technológiát, a robotikát és a humán erőforrást.

Jeffrey Westrich, az ARL programmenedzsere szerint, a kísérletekre azért volt szükség, hogy megalapozzák a későbbi kiterjesztett tereptesztek számára az ARL teljesítményét. Az ARL Autonomy Stack, egy szoftver keretrendszer és algoritmusok gyűjteménye, amelyek egy autonóm jármű agyát képezik.

A valódi terepviszonyok közötti tesztelés előtt, korábban a hadsereg kutatói a számítógépes modellezésre és a szimulációra támaszkodtak.

A YouTube-on közzétett videón az látható, ahogy az autonóm járművet erdős területen tesztelik.

Az ARL 2021-ben további tesztek elvégzésére készül az autonóm járművekkel, hogy értékeljék, azok mesterséges intelligenciát használó rendszereit. Az újabb tesztek időpontja akkor kerül kijelölésre, amikor a hadsereg megkapta a különböző katonai robotjárművek prototípusait, melyeket felkészíthetik a modern harctéren történő bevetésre. Az elmúlt hónapokban már megérkezett két könnyű harci robotjármű prototípusa, a Hadsereg kutató csoportjához és még további négy, 10 tonnás Ripsaw M5 járművet várnak.

A szolgáltatás korszerűsítése a Trump kormány alatt kezdődött, de valószínűleg az új igazgatás alatt is folytatódik. Jelenleg az USA és Kína küzd a hatalmi pozíciók megtartásáért, illetve átvételéért, de ennél is nagyobb cél a globális erőfölény megszerzése. Megfigyelhető, hogy a nagyhatalmak a jövő fegyveres konfliktusaira készülnek, ahol már robotokat fognak bevetni.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2021. február 26. 20:27
A "gyalog" drónoknak sokkal nehezebb a dolguk, mint az úszó vagy repülő "testvéreiknek"... Sokkal több részletre kell figyelniük, nem csoda, hogy egy 1 méteres utat a Marson napokig számolnak és 10 centinként tesznek meg 10 másodperc mozgás, 2x15 perc lag, 1 óra elemzés és ellenőrzés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!