Az Amazon következő székhelye egy fákkal borított örvénylő üvegtorony

2021. február 03. 18:22

Az Amazon bemutatta a virginiai arlingtoni székház következő részének tervét, és az egyik épület messze kiemelkedik a többi közül: egy fákkal borított örvénylő üvegtorony, amely a város többi része fölé emelkedik. Az Amazon „Helixnek” nevezi az épületet, mert a dugóhúzó alakja állítólag „a kettős spirál természetes szépségéből” merít ihletet.

2021. február 03. 18:22
null

Belső részén a Helix „több típusú alternatív munkakörnyezettel” lesz tele, amelyeket az Amazon alkalmazottai szabadon használhatnak majd. Kívül két spirál alakú ösvény is található, amelyeket helyi növények tarkítanak majd, amelyeken szó szerint fel tudnak majd túrázni a munkavállalók. (Habár érdemes folyadékot is vinniük magukkal a munkatársaknak- mert a tervek alapján meredek ösvényekkel néznek majd szembe.) Az épület tervezett magassága elérheti a 350 métert. Az Amazon tájékoztatása szerint a hétvégéken nyilvános túrákat tervez kínálni a turisták és érdeklődők számára. 

Az Amazon hasonlóan különleges épülettel rendelkezik Seattle központjában. Ott van ugyanis a The Spheres, három összekapcsolt üveggömb, tele zölddel. A Helix hasonló technológiát képvisel majd, bár sokkal nagyobb léptékben.

A Helix egyenlőre viszont még mindig csak javaslat, ezért az Amazonnak meg kell várnia a építészeti tervek jóváhagyását, mielőtt megkezdődhet az épület építése. Az épületet és a környező egyetemet az NBBJ építésziroda tervezte.

A Helix mellett az Amazon bemutatta a körülötte lévő campus terveit is. Három 22 emeletes épület megépítését tervezi a Helix körül. Közöttük az Amazon zöldterekkel teli plázát és kutyafuttatót tervez létrehozni, amelyek mind szabadon használhatóak lesznek a helyi lakosság és turisták számára is. A vállalat továbbá kiskereskedelmi üzleteket és éttermeket is kialakít, valamint természetesen a food truck-oknak is marad hely. A Journal szerint 950 kerékpár számára külön parkolót alakítanak ki. Az egyetem ezen része a Pen Place-n található, Arlington Pentagon City negyedében.

Az Amazon arlingtoni központjának első szakaszát, amely a Metropolitan Park déli részén található, 2019 decemberében hagyták jóvá. Most egy 22 emeletes torony építése folyik.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2021. február 03. 20:10
Arlington, vagyis Washington DC a Potomac jobb partján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!