Az amerikai választókat a legjobban a koronavírus és a klímaváltozás aggasztja

2020. november 10. 11:30

Az Edison Research kérdőíve és a CNN adatai szerint az amerikai szavazókat a koronavírus és a klímaváltozás érdekli leginkább.

2020. november 10. 11:30
null

A szavazók harmada teszi a gazdaság helyzetét a legfontosabb helyre az adatok alapján. Tízből kettő válaszadó azt mondta, hogy a koronavírus vagy az etnikai egyenlőtlenség a legégetőbb kérdés. A Joe Biden-t támogatók harminc százaléka úgy véli, hogy a koronavírus nagyobb problémát jelent, mint a gazdaság helyzete, míg a Trumpot támogatók körében ez az arány csak öt százalék.

A Republikánus elnökjelöltet támogatók körében

tízből heten azt mondják, hogy a gazdaság újraépítése a legfontosabb most.

A CNN kutatásában tízből hét válaszadó szerint a maszkviselés inkább közegészségügyi felelősség, mint személyes választás.

A válaszadók nagy része pénzügyi nehézségről számolt be, de még így is

40 százalékuk úgy gondolja, hogy jobban élnek, mint négy éve.

Az emberek nagyjából fele gondolja azt, hogy a gazdaság nehéz helyzetben van. A CNN kutatásában résztvevők kétharmada szerint a klímaváltozás óriási problémát jelent. A résztvevők háromnegyede szerint a jelöltek ideológiája, nézőpontja volt döntő a választásban és valamivel kevesebb, mint negyede gondolja azt, hogy az elnökjelöltnek a személyes tulajdonságai voltak a döntők.

(Borítókép: MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2020. november 13. 14:07
Korrekt hozzászólás, mert nem tényként írod a csalást, mint minden agyhalott. De gondolom ez volt akérdőíven, azért könnyű olyan kérdőívet szerkeszteni, amivel a kívánt eredményt leht elérni.
Armageddon
2020. november 10. 17:45
Mennyire provinciálisak ezek az amerikaiak. Semmi ami a világunkat éríntené!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!