A Goldman Sachs szerint Ázsia nagyon jó pozícióból indul a globális növekedési versenyben

2020. október 12. 10:12

A világ többi részéhez képest Ázsia nagyon jó helyzetben van, mert hatékonyan ellenőrzés alá vonták a koronavírust – írja a Goldman Sachs.

2020. október 12. 10:12
null
Takács Zsolt

Andrew Tilton, a bank vezető közgazdásza szerint Indián és néhány délkelet-ázsiai országon kívül mindenhol sikeresen kontroll alatt tartják a vírust a térségben. Kínában a fogyasztói kiadások növekedése akadozóbb volt, mint az Egyesült Államokban, mivel a támogatások nem az egyéni jövedelmekre irányultak, de hamarosan megindulhat a szolgáltatóipar robbanásszerű növekedése a közgazdász szerint.

Tilton úgy látja,

a koronavírus megtépázta a globális gazdaságot, de most egy érzékelhető lendület figyelhető meg.

A legtöbb országban például pozitív irányban nőttek a beszerzési menedzser-indexek.

Ázsia növekedési üteme nagyban függ az amerikai választások eredményétől. Ha Joe Biden lesz az elnök, akkor változhat Washington vám- és kereskedelempolitikája, de a bank szerint ez nem befolyásolja drasztikusan Ázsia gazdasági aktivitását.

Tilton úgy gondolja, hogy egy új amerikai mentőcsomag jó hatással lenne Ázsia gazdaságára is, mert az megfelelő az export-orientált gazdaságok számára is. A szakértő szerint új mentőcsomagot nem fognak bevezetni az USA-ban a választásokig.

(Borítókép: MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!